Birkirkara tar emot Maribor på torsdagen.
Mitt speltips: Hemmalaget Birkirkara gör under 0,5 mål. Går att ta BLGM nej också, men då blir oddset lägre. Under 0,5 lagmål är mitt spel.

För min idé här är att Birkirkara får svårt att räcka till.

Som jag var inne på inför första matchen i det här dubbelmötet:
"Maltesiska Birkirkara har italienska Giovanni Tedesco som tränare. En traditionellt italiensk tränare, dvs defensiven främst. Organisation framför allt. Deras bäste målskytt ifjol var en argentinare som gått vidare till nya äventyr på Cypern. Har ett par brassar som varit i maltesisk fotboll ett tag, men ingen är något extra. Den maltesiska ligan har en utlänningskvot och det är de utländska spelarna som gör skillnad. Birkirkara har lagt mer krut defensivt än offensivt när det gäller utländska spelare så på den här nivån tror jag de får det väldigt svårt att göra mål."

I Slovenien blev de långa stunder mycket riktigt tillbakatryckta. Lyckades åstadkomma tre långskott över hela matchen, som tur är för Birkirkaras del slank ett in i krysset. Drömmål, men inget de upprepar i första taget.

Maribor bättre ju närmare säsongsstart?

Precis som Birkirkara är Maribor inte i säsong. Men ligan inleds i helgen och ju närmare den kommer desto närmare toppform för deras del. Och ju tydligare blir skillnaden mot Birkirkara. Slovenska Maribor är väl knappast en maktfaktor, men ändå hyfsat rutinerat lag som ofta kvalar i Europa.

Matchen spelas 17:00 maltesisk tid, vilket innebär att det kommer vara strålande snorvarm sol. Med tanke på utgånsläget 1-1 tror jag på en försiktig inledning av Birkirkara. Tror de kommer, på klassiskt maltesiskt vis i de här sammanhangen, backa hem och försöka hålla sig kvar i matchen. Maribor vet om att det blir tufft om de släpper in en balja och vill såklart inte bjuda på något heller.

Sett till allt detta tycker jag dubbelt betalt på Birkirkaranolla känns bra.
This is the stats tab
This is the post tip