Fredagsmatchen i den engelska Championship hämtas från St Andrew's där Birmingham gästas av Reading. Ett mittenmöte i tabellen. Birmingham letar efter vinnarspåret, efter att ha varit segerlösa i de tre senaste omgångar. För Reading har det blivit två raka segrar, efter två raka förluster. Dock har Reading ett skralt bortafacit som ger Birmingham en stor chans att ta en förlösande seger.

Upp till bevis för tränaren John Eustace som har ett tufft jobb i Birmingham. Kvalité finns i en trupp, som kan så mycket bättre. Försvaret skötte sig utmärkt sist borta mot Blackpool. Däremot har anfallsspelet inte varit mer än okej. Fram i banan finns det anfallskraft, som på hemmamark ändå presterar fint. Då det bara är fem poäng upp till en playoff plats finns det också gott om motivation.

Samma gäller Reading, som bara har två poäng upp till tabellsexan Preston. Med tränaren Paul Ince vid rodret har Reading under hela säsongen varit ett lag som har gått på knock. Det är vinna eller försvinna som gäller. Vilket också har speglats i deras resultat. Spelet har varit inkonsekvent länge. Att hålla i en vinstrad har visat sig vara en omöjlighet. Bortaspelet är uruselt där bara Millwall och Huddersfield har tagit färre poäng, på resande fot.

Då Birmingham har ett rejält revanschsug talar det mesta för en efterlängtad seger mot ett bortasvagt gäng. Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på att Birmingham tar alla tre poäng mot Reading, till lite mer än dubbla degen i odds.

Speltips Birmingham - Reading:
1. Odds 2.16 hos Pinnacle.

---
Preliminär startelva - Birmingham:
John Ruddy, Auston Trusty, Marc Roberts, Dion Sanderson, Maxime Colin, Emmanuel Longelo, Hannibal Mejbri, Krystian Bielik, Juninho Bacuna, Troy Deeney & Tahith Chong.

Preliminär startelva - Reading:
Joe Lumley, Andy Yiadom, Tom McIntyre, Amadou Mbengue, Junior Hoilett, Tom Ince, Jeff Hendrick, Tyrese Fornah, Rahman Baba, Andy Carroll & Yakou Meite.
---
This is the stats tab
This is the post tip