Det är lördag och ett gäng riktigt häftiga fotbollsmatcher i antågande. Svenska Spel erbjuder riktigt stabila odds i höjd med marknadens högsta eller möjligen strax bakom i ett tidigt skede på tre riktigt mustiga lir. TV-pengen är placerad då vi jobbar Aston Villa-seger, ett bekvämt överspel i Newcastle samt ett Man City i tung hemmaproduktion. Förra lördagen bankade vi in trippeln till över nio gånger såsen. Hopp på liknande framgång nu. Vamos!


Fulham - Aston Villa: Bortaseger @ 2,36

Tävling: Premier League
Plats: Craven Cottage
Tid: 16:00


Det gäller att se skillnaden mellan poolspel och oddslir. På Stryktipset klev jag tidigt in och adderade ettan till Villas favorit-tvåa som ett alternativ. Jag har en tro om att det svenska folket bankar in tvåan som en av x-antal singlar när det kommer till Tips-SM och därmed rullar Fulham-ettan in på rätt sida 30 procent. Med detta sagt så finns det ändå en hel del som pekar mot att oddssättningen på Lejonen är för hög. Gästerna har lirar bra boll på slutet men inte riktigt fått med sig resultaten på samma sätt som tidigare. Gästerna är inkilade som femma i tabellen efter 24 spelade omgångar vilket är mer än godkänt givetvis. Det är ändå en liten besvikelse sett till hur positioneringen tidigare varit och gästerna hotade faktiskt Arsenal, City, Liverpool på allvar under sen höst.

Inför resan till London så har Lejonen spelat in poäng i åtta av tolv bortamatcher och över två raka strider är nollan bakåt intakt och hela fem baljor skickades in i nät då Sheffield United stod för motståndet vid senaste resan. Därefter har också Villa tagit stryk av Manchester United hemma på Parken men alla som såg den fajten kan instämma i att prestationen på planen förtjänade ett bättre öde än en 1-2-förlust. Jag tror att vi kommer få se ett dropp på besökarnas odds och det skulle inte förvåna mig om tvåan stänger runt låt säga 2,20. En välpolerad tvåa i nuläget med andra ord.

Newcastle - Bournemouth: Över 2,5 mål @ 1,47

Tävling: Premier League
Plats: St James' Park
Tid: 16:00


En av lördagens stora höjdare och som kommer väcka stort intresse hos undertecknad är matchen Newcastle - Bournemouth. Jag har en mindre fäbless för Bourne som jag gillat sedan Bill Foley deklarerat att han skulle ta över ägandeskapet men inte peta alltför mycket runt truppen. Med andra ord, inte chippa in massor av överbetalda lyxlirare (jag vet att sommarens innebar ett gäng tunga transfers men knappast övergångar i miljardklassen). Körsbären spelar en trevlig fotboll och har, sett till utfallet, fått med sig betydligt färre poäng än vad som förväntats sett till underliggande siffror.

Nu väntar Newcastle på motsatt sida och för Eddie Howes supertrupp har säsongen varit, på det stora hela, en gigantisk besvikelse. Skador och sjukdomar stör konstant och med tio poäng upp till Aston Villa på femteplatsen har jag svårt att se Skatorna klättra sådär jättemycket innan vi summerar Premier League-säsongen. Alexander Isak är åsidosatt med en skada men offensivt har vi kunnat skönja mer avslappnade svartvita spelare på slutet med lite “allt att vinna, inget att förlora”-aura. Öppna spjäll bakåt har trumfas av ett mäktigt anfallsspel således. Sett över hela säsongen så har inget annat lag i ligan snittat (totalt) fler mål per match (3,8) och värdarnas tio senaste matcher har inneburit 4,4 påsar i snitt! I en dust där även Bourne har en trevlig offensiv svung tror jag att 2,5-linan kommer att bestigas utan större bekymmer. Runt 1,50 i odds är detta en no brainer att haka fast till övriga två spel på kupongen.

Manchester City - Chelsea: Man City över 2,5 mål @ 2,12

Tävling: Premier League
Plats: Etihad Stadium
Tid: 18:30

Vi avrundar med att bänka oss på Eastlands för att studera Europas bästa fotbollslag rulla boll mot ett fortsatt krisande Chelsea. Manchester City har sett magiskt bra ut på slutet och alla ni som studerade The Cityzens möte med FCK i Köpenhamn tidigare i veckan förstår precis vad jag menar. Guardiolas bygge är komplett när De Bruyne finns tillbaka från sin skada. Belgaren var fen-o-menal på Parken senast och lirade boll med sådan finess och kvalité. När Foden är inne i sin kanske bästa formtopp någonsin och Haaland alltid ligger med som ett megahot i framkant är det lätt att förstå varför värdarna inte torskar några matcher.

Chelsea kommer få slippa stångas mot Gvardiol och Grealish. Även Bernardo Silva är tveksam men finns ändå möjligen med här. Överlag är skade- och frånvaroläget okej hos City. Något som vi inte kan säga gäller Chelsea. The Blues har en hög med lirare borta och Pochettinos chanser att roffa åt sig lite framgång i år ligger mer på att vinna någon av de inhemska cuperna än att kliva högt upp på Premier League-podiet. Med detta sagt så tror jag såklart inte att London-klubben kommer lägga sig ner och bara ge upp i Manchester men spontant tror jag City är för bra och när spelbolagen lägger hemmalagets över 2,5-lina på ett odds över 2,10 är det tillräckligt bra för att testa i en komb.


Trippeln

Fulham - Aston Villa: Bortaseger @ 2,36
Newcastle - Bournemouth: Över 2,5 mål @ 1,47
Manchester City - Chelsea: Man City över 2,5 mål @ 2,12

Totalt odds: 7,35


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip