Dags att sätta tänderna i en fotbolls-onsdag med flera riktigt häftiga inslag. Vi bänkar oss med en trippel till en skön TV-peng då både Premier League-matchen från Anfield samt dubbla Champions League-dueller står för tröskeln. Svenska Spel krämar på runt samtliga dessa överspel där totala oddset i skrivande stund, strax över 8 gånger flisen, är marknadshögst med ett par procent. Nu hoppas vi givetvis att ett skönt dropp sker innan spelstopp dessutom så vi ligger fint med på rätt sida. Häng med!Liverpool - Luton: Över 3,5 mål @ 1,82

Tävling: Premier League
Plats: Anfield
Tid: 20:30


Vi öppnar kvällen med en riktigt häftig duell från Anfield. Liverpool har som bekant gått väldigt bra under en längre tid och är ett av Premier Leagues mest produktiva lag. Klopps grabbar har skickat in 59 baljor på 25 fajter. Ruskigt bra såklart. En del skador bekymrar i hemmalägret men jag tror faktiskt inte det ska påverka det offensiva utfallet i den mån att 3,5-linan ska bära iväg uppåt i odds.

Luton å sin sida har gjort mål i tolv (!) raka ligamatcher och nykomlingen har sannerligen inte legat på den offensiva latsidan trots sin något begränsade trupp. The Hatters senaste bortamatch genererade fyra påsar på svårspelad mark i Newcastle och tittar vi till nykomlingens xG i 1-2-förlusten mot Man United nyligen så underpresterade laget (1,5-1,6) och likadant mot Sheffield United i 1-3-debaclet dessförinnan (ungefär 1,8).

Jag tror inte att detta är en tillställning där försvarsspelet kommer att stå i fokus. En hel del mål i görningen och en välmående 3,5-lina klickas.


Napoli - Barcelona: Barca över 1,5 mål @ 2,18

Tävling: Champions League
Plats: Diego Armando Maradona Stadium
Tid: 21:00


Det lyser med berättigade frågetecken kring båda dessa klubbar. Varken Napoli eller Barcelona har visat upp några mästartakter vare sig i liga eller Europa. Xavi har snackat om att lämna klubben efter säsongen och för Neapel-klubbens del är det redan rotation som skett på tränarbänken i och med Mazzarris avgång och Calzona in. En herre som säkert kan få lite bättre styrsel på Napoli också.

Över två matcher tror jag ändå att Barca har goda chanser att lösa avancemanget. Grunden som katalanerna vilar på är något stabilare och hemma i Katalonien faller sällan Barcelona igenom. Precis som i nyss nämnda match på engelsk mark så tänker jag mig inte att detta ska gå i någon vaggande och långsam lunk. Anfallsspelet kommer att stå i fokus och när bortalagets 1,5-lina bjuds ut till 2,18 i odds är det läge att trycka på knappen. Det här är en höjd som besökarna löst i sju av sina åtta senaste tävlingsmatcher och flera andra tunga bolag har parkerat spelet, i skrivande stund, runt 2,10-2,15.

Napoli som lag och helhet tänker jag absolut inte räkna bort men i min värld luktar det mer 2-2 om denna strid än 0-0, med möjligen ett litet berättigat favoritskap till höger. Spelet (över 1,5 mål för Barca) är hursomhaver kanon.


Porto - Arsenal: Över 2,5 mål @ 2,05

Tävling: Champions League
Plats: Dragao
Tid: 21:00


Sista stoppet för dagen blir i Porto. Ett av de engelska klubblagen som imponerar allra mest just nu är Arsenal. Mer eller mindre allting flyter på för Artetas kanoner och jag har extremt svårt att se Porto orka med att stoppa detta välbyggda Londonlag.

Även om helheten som Arsenal besitter är värd att belysa är det ändå den offensiva framsidan som varit allra mest bländande på slutet. Gästerna sprutar in mål just nu. Saka har varit extremt bra och tillsammans med Ödegaard, Martinelli, Trossard med flera är det jackpot mer eller mindre varje match för kvartetten på offensiv planhalva.

Porto vet om vad som gäller. Drakarna kommer få finna sig i att låta gästerna föra matchen på Dragao och förlita sig på sina omställningar. Att det finns blåvita spelare som kan utmana och ta för sig offensivt råder det inga tvivel kring. Värdarna är enbart mållösa i en av totalt tio raka tävlingsmatcher och sprang igenom Champions League-gruppspelet med ett snitt på fina 2,5-mål per match. Spelbolagen tror inte att striden nere i Portugal ska gå i målens tecken men det här är i min värld absolut en batalj som kan lösa 2,5-linan i fler fall än hälften av gångerna och således ett välpolerat inslag till kvällens fotbollstrippel.


Trippeln

Liverpool - Luton: Över 3,5 mål @ 1,82
Napoli - Barcelona: Barca över 1,5 mål @ 2,18
Porto - Arsenal: Över 2,5 mål @ 2,05

Totalt odds: 8,13Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip