Veckans första trippel var aldrig riktigt nära att sitta. Ett underpresterande Arsenal samt ett tämligen tveksamt Barcelona kunde inte riktigt leva upp till förväntningarna. Trippel-grinden går därmed vidare och lördagen bjuder på en del riktigt roliga fotbollsmatcher. Ett par häftiga odds sticker ut en aning och dessa vill vi givetvis nypa. Bland annat huserar Varberg i skrivande stund nära 2,60 på Svenska Spel hemma mot Öster vilket är klart marknadshögsta. TV-pengen är placerad, nu kör vi.


Varberg - Öster: Hemmaseger @ 2,57

Tävling: Svenska Cupen
Plats: Håstens IP
Tid: 13:00


Vi tar sats för att besöka Håstens IP för lite Svenska Cupen-boll. En fotbollsanläggning vi sällan besöker men visst kittlar det lite extra att större klubbar som Varberg och Öster kan duellera även bortom stora kolosser som Visa Arena och för den delen Påskbergsvallen.
Öster fick tuffast tänkbara start på cupäventyret då Malmö FF på skånsk mark stod för motståndet förra lördagen. Smålänningarna stod upp väldigt väl mot ett något tveksamt MFF. 2-0-segern för de himmelsblå grundlades först i andra halvleken efter att Pena och Jens Stryger Larsen lyckats måla. Nu ska ÖIF ta sig till Varberg för ett på pappret enklare motstånd men underskatta inte Boisarna.

Hallänningarna löste enkelt IFK Luleå borta i sin första match. Diego Montiel är tillbaka på svensk mark igen och presenterade sig med att tidigt göra 1-0 för Varberg. Därefter fixade också nye Yusuf Abdulazeez 2-0 innan Anton Kurochkin och Isak Bjerkebo pressade in 3-0 och 4-0 som till slut blev den sista spiken i kistan. Tobias Linderoth som coach tycker jag är ett klockrent val och ett par av nyss nämnda spelare har också den forne landslagsspelaren plockat med sig till Varberg från sin tid i Skövde. Jag köper inte riktigt att värdarna ska vara dogs hemma mot Öster. Visst är gästerna ett av Superettans mest hypade lag men på konstgräset i Halland gillar jag ettan till nästan 2,60 klart bäst.Örgryte - Elfsborg: Bortaseger @ 1,40

Tävling: Svenska Cupen
Plats: Bravida Arena
Tid: 13:00

Stora Valla var inte redo. Det var däremot Degerfors B-plan strax vid sidan om den klassiska gräsbanan och även DIF var fullt påkopplade då Örgryte kördes över med 5-0. En riktig kalldusch för öisarna som inför säsongen tagit nya tag där framgångar ska försöka skördas i Superettan men även i Svenska Cupen var målsättningen att åtminstone finnas med och tampas om en förstaplats i gruppen. Med insatsen i Värmland i trunken är det däremot en enorm uppförsbacke och seger mot Elfsborg kommer att krävas för chansen att avancera. Så blir det inte.

Elfsborg å sin sida löste enligt plan 2-0 mot GAIS efter att Sebastian Holmén och Jalal Abdullai nätat. Truppen som boråsarna ställer ut på gräset i år är riktigt bra och efter att ha snubblat på mållinjen i fjol i racet om Lennart Johanssons pokal så finns hopp om framgång 2024. De gulsvarta från textilstaden har givetvis inget emot att denna strid spelas på Bravida Arenas plastmatta istället för Gamla Ullevi och skickar besökarna ut ett lagom slagkraftigt lag på banan ser jag ingenting som ska hindra bortalaget från att vinna.


Örebro - Kalmar FF: Dubbelchans: 1X @ 1,64

Tävling: Svenska Cupen
Plats: Behrn Arena
Tid: 15:00


Örebros kräftgång i Superettan har varit återkommande de senaste säsongerna. ÖSK har inte fått någon kraft i sina värvningar och har på hemmaplan spelat en ganska begränsad fotboll som inte tagit de vitsvarta uppåt i tabellen. Sportklubben har ändå ett helt okej läge att göra något bra i år och trots 1-3 i baken mot AIK i första Svenska Cupen-matchen så fanns en del ljusglimtar. Kalle Holmberg ser het ut och målade tidigt på Tele2. Samuel Kroon hade ett par kvicka och bra aktioner och Christian Järdler har en tillräckligt bra trupp till förfogande för att återigen kunna hota, eller ännu bättre, vinna mot Kalmar FF i Närke.

KFF känns väldigt svårplacerade inför årets säsong. Smålänningarna vann mot Gefle i cup-premiären med 3-1. Allt gott så. Att gästerna ändå tappat Ricardo Friedrich till Malmö och Deniz Hummet till Djurgården gör inte gästerna bättre och när svårighetsgraden skruvas upp. Med start här, så får vi se vad Kalmar verkligen går för. Jag tror att Örebro löser poäng hemma mot Kalmar vid åtminstone sex av tio tillfällen vilket gör 1,60-1,70 i odds på 1X-spelet till ett värdigt inslag på trippeln.


Trippeln

Varberg - Öster: Hemmaseger @ 2,57
Örgryte - Elfsborg: Bortaseger @ 1,40
Örebro - Kalmar FF: Dubbelchans: 1X @ 1,64

Totalt odds: 5,91


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip