Svenska Spel fortsätter att vara tämligen generösa runt sina odds i Svenska Cupen. Inför helgens omgång har jag hittat både fina spel under lördagen men även grävt fram ett par marknadsbästa under söndagen. Vi drar igång från Listerlandet och stänger igen butiken i bruksbygden Borlänge. Allt är klart, nu kör vi!

Mjällby - Västerås: Västerås +0,5 @ 1,87

Tävling: Svenska Cupen
Plats: Strandvallens konstgräsplan
Tid: 13:30


Mjällby valde tidigt att gå i klinch med Hammarby i en mindre infekterad konflikt angående Bajens rätt till tre hemmamatcher i Svenska Cupen. Man kan tycka vad man vill om upplägget som råder i denna tävling men MAIF skulle nog lagt sitt krut på att försöka finna sin väg att vinna mot Giffarna från Medelpad i den första fajten. Det såg rent av risigt ut inledningsvis men efter drygt en halvtimme fick så de gulsvarta upp ångan. 0-2 förvandlades till 3-2 och MAIF satte sig därmed i ett fint utgångsläge inför fortsättningen. Bland annat var Adam Ståhls 3-2-påse grann.

Västerås å sin sida skrällde på Tele2 då den allsvenska nykomlingen slog tillbaka nyss nämnda Bajen med 2-1. Diabete och Ahlivi gjorde målen för VSK och tystade därmed omkring 19.000 HIF-supportrar. Brattberg var stabil mellan stolparna och gubbar som Douglas och Nsabiyumva skötte sina kort rätt i defensiven. Sportklubben känns gedigna och kan säkert överraska under säsongen. Borta på konstgräset i södern ser jag inga hinder för att grönvitt ska vara utan chans och pluslinan (0,5) till höger betalar jättebra för stunden. Nära 1,90 är långt över den övriga bolagsmarknaden och ett spel jag mer än gärna klickar.Nordic United - Djurgården: Båda lagen gör inte mål @ 1,64

Tävling: Svenska Cupen
Plats: Södertälje fotbollsarena
Tid: 15:15

Två snabba Djurgården-mål avgjorde matchen mot Skövde. Deniz Hümmet samt Miro Tenho höll sig framme för blåränderna och visade vägen med sina baljor. Därefter var det ett stabilt DIF som mest kontrollerade tillställningen på Tele2. Gästerna har i dagarna också stärkt sin backlinje ytterligare i och med Peter Therkildsens intåg från Haugesund. Lite oklart om och när 25-åringen är spelklar. Men oavsett känns lagbygget robust. Gästerna kommer att vara med och utmana i både liga- och cupspel.

Nordic United försökte tidigt gå på knock hemma mot IFK Göteborg. Yoann Fellrath befinner sig numera i Södertälje-klubben och pangade in två mål för Nordic som trots en 2-0-ledning och även 3-2 med dryga kvarten kvar att spela misslyckades med att få med sig några poäng. Blåvitt vände på steken i matchens absoluta slutskede och reste hem till Västkusten med en 4-3-skalp. Surt för Nordic såklart som får ta nya tag då ett 08-möte väntar. Denna gång tror jag inte att vi får uppleva någon målfest likt senast på Södertälje fotbollsarena. Defensiven bör vara tidigt prioriterad hos framförallt United. Att båda lagen inte ska göra mål till nästan 1,65 gånger flisen är ett väldigt bra spel och jag skulle inte bli förvånad om detta lir stänger i krokarna runt 1,50 framåt spelstopp. Med andra ord, klicka.

Brage - Sirius: Bortaseger @ 2,07

Tävling: Svenska Cupen
Plats: Borlänge Energi Arena - Domnarvsvallen
Tid: 17:30


Vi stänger igen butiken från Borlänge. Brage visade med all tydlighet att även utan Tamimi, Karlberg och Kanteh Hellberg så kommer masarna bli bra i år. 1-1-mötet med Norrköping i Östergötland var en rakt igenom välpolerad insats från de grönvitas sida och flera spelare som förra säsongen hade mer anonyma roller (Frodig och Filip Sjöberg till exempel) var riktigt bra på plasten i Norrköping. Jag tänker mig ändå att denna gång blir det värre. Även om jag på Europatipset troligen kommer gardera tvåan i och med streckvärdet så finner jag oddset på Sirius riktigt bra.

Gästerna från Uppsala har byggt en väldigt fin grund att stå på under lång tid. De blåsvarta hade inte några större bekymmer med att lösa 2-0 på Utsikten i den första fajten i Svenska Cupen och bland annat skickade Joakim Persson in en av baljorna. Den vindsnabbe yttern har tidigare varit i Brage och gjort stor succé. Läge att således komma tillbaka till Borlänge och skjuta sina gamla lagkompisar i sank. Även framtidsnamnet, och Landskronas tidigare, stjärna Melker Heier fick näta mot Kiken. Tvåan är väldigt spelbar på oddset till över dubbeldeg i mina ögon.


Trippeln

Mjällby - Västerås: Västerås +0,5 @ 1,87
Nordic United - Djurgården: Båda lagen gör inte mål @ 1,64
Brage - Sirius: Bortaseger @ 2,07

Totalt odds: 6,39Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip