Det är ännu en riktigt rolig dag för alla oss som gillar Svenska Cupen i fotboll. Formatet är kittlande och när den tredje och sista gruppspelsomgången ska liras så finns betydelsefulla matcher på flera håll och kanter. Jag blickar lite extra mot Gävle och Kalmar då grupp 6 ska avgöras. Trippel-säcken snörar vi ihop på italiensk mark. Nu kör vi!

Gefle - Örebro SK: Bortaseger @ 2,02

Tävling: Svenska Cupen
Plats: Gavlevallen
Tid: 15:15


Örebro hade jag en feeling för redan i hemmamatchen mot Kalmar förra veckan. Modigs mål till 1-0 efter ungefär 75 minuter gav också ÖSK en mycket viktig seger som innebär att cupäventyret lever för Närke-klubben inför den sista omgången. Förutsättningarna är ganska enkla på Gavlevallen. Vinna, med marginal, eller garanterat försvinna. Sportklubben behöver först och främst förlita sig på att Kalmar gör jobbet nere i Småland, men inte vinna med för mycket. Därefter måste de vitsvarta skicka på Gefle en smäll med minst tre bollar. Det är tuffa papper och visst kanske jag inte riktigt tror att ÖSK lyckas, men jag är helt övertygad om att man kommer gå för det.

Gefle ser inte jätteroliga ut i år. Hemmalaget överpresterade grovt i Superettan-comebacken i fjol och har i mina ögon ett något sämre lag nu jämfört med då. Oscar Lundins flytt från klubben har redan rivit upp ett hål på mitten och GIF:s förstakeeper förra året i Robin Wallinder befinner sig numera i Öster.

Jag har svårt att smälta oddset på Örebro med tanke på betydelsen av matchen för gästerna samtidigt som Gefle inte har mer än äran att spela för. Tvåan är riktigt bra och spelas ut som ett tidigt trippel-kort.Kalmar FF - AIK: Under 2,5 mål @ 1,78

Tävling: Svenska Cupen
Plats: Fredriksskans
Tid: 15:15


Det är gräs på häftiga och anrika Fredriksskans som gäller då Kalmar och AIK gör upp om poäng i samma grupp som Gefle och Örebro också befinner sig i. Det förväntas bli väldigt mycket folk på matchen vilket känns extra härligt då en trött februari är över och mars med finare vårväder står för dörren.

Som nyligen nämnt är det slagläge AIK i den sista striden. Gästerna från huvudstaden har fixat två raka vinster i gruppen vilket innebär att en pinne räcker för Gnaget. De första matcherna har för gästernas del sett sådär ut. En del passningar sitter inte riktigt som de ska och allmänt är det en aning virrigt. Som det ska med andra ord när vi fortsatt är under försäsong. Faraj, Pittas och Modesto fick ändå pryda sin första fajt i cupen med att skicka på Örebro en 3-1-smäll på Tele2 och av bara farten därefter så grejade AIK 1-0 mot Gefle.

Kalmar torskade mot Örebro senast och min fortsatta spaning är att KFF känns en aning svårplacerade. Nu måste värdarna vinna och laget ska göra det på en gräsmatta som säkerligen har sina hål och lösa tuvor. Något jättefint passningsspel efter backen känns således inte rimligt att förvänta sig och överlag är dessa herrskap sällan speciellt sugna på att banka på med en tung offensiv när de väl möts. Faktum är att åtta raka tävlingsmatcher mellan klubbarna ramlat in under 2,5 mål. Nu behöver dessutom inte AIK kliva framåt utan kan redan från start bevaka 0-0. Underspelet är jättebra således.


Atalanta - Bologna: Bologna +0,5 @ 1,88

Tävling: Serie A
Plats: Gewiss Stadium
Tid: 18:00


Vi beger oss iväg från ett kallt Sverige och slår oss till ro på ett, vad det verkar, regntungt Gewiss Stadium. Atalanta fick skumpa bananbåt borta mot Inter senast då Bergamo-klubben inte orkade stå emot ett furiöst och väldigt bra Milano-lag. För alla oss med andelar i Spela Tillsammans-laget var spikettan tungt överstreckad och lade därmed grunden till den sämre utdelningen i onsdags.

Ny match för Atalanta och nya bekymmer i görningen. Bologna är nämligen i kanonform och tar sig hit med fem raka vinster i seriespelet vilket innebär att gästerna studsade förbi hemmalaget i den viktiga kampen om topp 4. Urstarkt av Thiago Motta och hans mannar som jag inte heller tror denna gång ska stå utan chans. Truppläget hos de tillresta är bra och när klubbarna stångades i höstas så vann dessutom gästerna med 1-0.

Kan vi lira +0,5-linan till mellan 1,80-1,90 är den given som inslag på en fin trippel i min bok.

Trippeln

Gefle - Örebro SK: Bortaseger @ 2,02
Kalmar FF - AIK: Under 2,5 mål @ 1,78
Atalanta - Bologna: Bologna +0,5 @ 1,88

Totalt odds: 6,78


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip