Underbara Superettan är tillbaka! Helgen ståtar med ett gäng premiärmatcher och lördagens två bataljer drar givetvis till sig av mitt intresse. Två spel från Sundsvall samt Göteborg kliver in på min trippel. Vi avrundar med ett handicap-spel från London.

GIF Sundsvall - Östersund: Dubbelchans: X2 @ 1,51

Tävling: Superettan
Plats: NP3 Arena
Tid: 13:00


Det har varit en redig ombyggnation som skett i Sundsvall. Elva nyförvärv är noterade och även en handfull akademi-gubbar har flyttats upp. Drygt tio spelare finns kvar sedan i fjol. Joel Cedergren har således inte suttit still på sin post som sportchef.
Douglas Jakobsen har ett jättejobb att göra med sin nya trupp men jag tycker att Giffarna sett ganska bra ut på försäsongen och tror att Medelpad-klubben mycket väl kan få en lyckad tid i årets superetta.

Östersund å sin sida känns ännu mer spännande. ÖFK gjorde en bra säsong i fjol och kom betydligt högre upp i tabellen jämfört med vad både jag och övriga förståsigpåare tänkte. Perry, Suljic, Bonde, N’Sa, Hopcutt och övriga i den rödsvarta dressen är jag rätt säker på kommer ösa på och överraska lika mycket i år. Som helhet känns just nu Östersund bättre än Sundsvall och därför blir jag inte på något vis överraskad om detta slutar med en eller tre poäng för jämtarna.

Visst är en premiär alltid en premiär men X2 till odds runt 1,50 lockar massor. Ett bra spel helt enkelt.


Örgryte - Utsikten: Hemmaseger @ 2,14

Tävling: Superettan
Plats: Gamla Ullevi
Tid: 15:00


Örgryte fick för andra gången på två år spela negativt Superettan-kval. Öisarna har inte fått ihop sitt ledarpussel och givetvis inte spelet på planen. Bättre lycka i år månne?

Sett till hur Örgryte ser ut just nu är jag faktiskt inte så orolig. Truppen är stabil och givetvis ska det bli hyperintressant att se hur Sana står sig i sin nya Superettan-omgivning. Noah Christoffersson låg i Svenska Cupen bakom 3-2-segern mot Elfsborg och känslan är att 24-åringens andra säsong i ÖIS-dressen kommer att bli riktigt bra. Jag har stora förväntningar på den forne Torn-kungen.

Utsikten gjorde som alla vet en sensationellt bra säsong i fjol och klev rakt in i allsvenskt kvalspel. Väl där tog det stopp och efter att ha sett Kiken under våren är jag inte alls säker på att göteborgarna kommer att nå speciellt stora höjder i år. UBK var bland annat ganska tungt utspelade av Brage i Svenska Cupen.

Hemmasegern kan vi köpa till priser bortom 2,10 just nu och på Gamla Ullevi anser jag detta som fullt spelbart och lite därtill.


Chelsea - Burnley: Chelsea -1,5 @ 1,83

Tävling: Premier League
Plats: Stamford Bridge
Tid: 16:00


Vi stänger butiken på plats i London. Chelseas säsong i stort är som bekant inget att hänga i granen men visst har The Blues rest sig under vintern och fått igång åtminstone delar av sitt anfallsspel.

The Blues visar poäng i fyra raka ligamatcher, tagit sig till final i Ligacupen (torsk mot Liverpool) och även traskat vidare till semifinal i FA-cupen där Man City senare väntar. Nu stundar Burnley i Premier League. Ett bottenlag som jag för ett par veckor sedan skådade på plats i den engelska huvudstaden i och med mötet med West Ham. En ganska bra match från Kompanys mannars sida. Åtminstone inledningsvis. The Clarets andra halvlek var dock inget att hänga i granen och 2-0-ledningen kunde mycket väl slutat betydligt värre än med ett 2-2-resultat.

Chelsea tror jag inte kommer vila på sin offensiva hane nu utan trycker gasen i botten från start. I min värld ska detta vara enkelriktat och med en tung mållina (3,5) att bestiga känns detta som en klar 3-0- eller 3-1-match. Handicap-spelet är således en no brainer.


Trippeln

GIF Sundsvall - Östersund: Dubbelchans: X2 @ 1,51
Örgryte - Utsikten: Hemmaseger @ 2,14
Chelsea - Burnley: Chelsea -1,5 @ 1,83

Totalt odds: 5,93

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip