Vackra Superettan bjuder på flera tunga premiärer denna långhelg och annandag påsk innebär att vi tar oss från Gävle, via Örebro och upp till Borlänge innan vi är i mål. Till strax norr om sex gånger flisen är TV-trippeln placerad. Nu kör vi!

Gefle - Helsingborg: Bortaseger @ 2,03

Tävling: Superettan
Plats: Gavlevallen
Tid: 12:00


Helsingborgs var två ynka poäng från en jumboplats i Superettan i fjol efter en säsong av gigantiska misslyckanden. I år ska däremot skåningarna repa mod och HIF gör detta med hjälp av Kleber Saarenpää som ny tränare. Blir det fågel eller fisk? Jag är inte säker.

Skåningarnas försäsong har varit sisådär. Tre raka förluster i Svenska Cupens gruppspel följdes upp med ett gäng bättre insatser i de senaste träningsmatcherna. Wilhelm Nilsson är ett skarpt förvärv och Silverholt samt Rasmussen kan säkert bli stabila pjäser i Superettan.

Gefle gjorde en poängmässigt fin säsong i fjol men sprang långt över det förväntade utfallet sett till underliggande siffror. GIF har tappat rejält med driv på mitten i och med Oskar Lundins flytt till Falun och Robin Wallinders Öster-äventyr är inte till Gefles fördel direkt.
Möjligen överskattar jag Helsingborg något nu men tycker ändå att tvåan till över dubbla pengar är tillräckligt spännande för att testa i Gästrikland.

Örebro - Skövde: Hemmaseger @ 1,64

Tävling: Superettan
Plats: Behrn Arena
Tid: 12:00

Jag har redan under Svenska Cupen slagit på Örebro-trumman. ÖSK känns robusta inför säsongsstarten och med Kalle Holmberg i fören så är Sportklubben garanterad ett 20-talet mål.

Skövde å sin sida hade en del flyt som höll sig kvar i fjol. Gänget från “Schlätta” har inför årets säsong tappat sin kanske viktigaste pusselbit i och med att tränaren Tobias Linderoth lämnade skutan för nya äventyr på Västkusten. Överlag tycker jag att truppen ser för tunn ut och precis som väntat odds-sätts gästerna som ett botten 2-lag inför seriestart. Jag är helt övertygad om att SAIK kommer stjäla sina poäng på hemmagräset men utomsocknes och främst på plast känns det mer tveksamt.

Ettan i Närke prisas väldigt fluktuerande och har huserat allt från 1,60 till 1,80 i odds. Spontant så tror jag ändå vi kommer få se ÖSK landa in strax söder om 1,60 framåt spelstopp och därmed är 1,64 just nu helt okej när vi bakar påsktrippel.


Brage - Varberg: Under 2,5 mål @ 1,91

Tävling: Superettan
Plats: Borlänge Energi Arena
Tid: 14:00

Vi stänger annandag påsk från Domnarvsvallen eller Borlänge Energi Arena om ni så vill. Brage har varit ett stabilt lag i mittens rike av Superettan de senaste säsongerna där gemensam nämnare varit Kleber Saarenpää. Nu finns inte den forne profilen med längre utan har lämnat för nya uppdrag i Helsingborg. IKB står dock inte utan ett vettigt ledarskap. Janne Mian och William Bergendahl sköter tillsammans tränarrollen i Borlänge i år och hittills tycker jag att man rattat sitt grönvita gäng med bravur.

Brage gick obesegrade från Svenska Cupen-gruppen med Sirius, Norrköping och Utsikten. Undertecknad såg samtliga tre fajter och kan inte säga annat än att masarna spelade bra. Varken Uppsala-klubben eller Peking ägde sina matcher mot Superettan-gänget och mot Utsikten fanns mer än en 3-1-seger i siktet.

Nu ställs däremot dalagänget mot ett bra Varberg. Jag tippar hallänningarna högt upp i år och elvan som Boisarna skickar ut på plastmattan nu är riktigt stabil och styrs dessutom av en skickligt skolad man i form av coach Tobias Linderoth. Min spontana tanke då jag först såg att dessa gäng skulle fajtas i Borlänge var att det blir jämnt och inte speciellt chansrikt. Brage har en väldigt fin defensiv struktur med Zetterström som lås i mitten och hela Varberg är drillade i försvarsspelets tecken. Under 2,5 mål vore knappast någon skräll och ett spel som tar sista platsen på min TV-trippel.Trippeln

Gefle - Helsingborg: Bortaseger @ 2,03
Örebro - Skövde: Hemmaseger @ 1,64
Brage - Varberg: Under 2,5 mål @ 1,91

Totalt odds: 6,40


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip