Vi blickar ut mot en söndag fylld med svenska godbitar. Framförallt lockas jag av BLGM-spelet i Trelleborg och även den raka ettan i Helsingborg. Två riktigt bra spel från Superettan där framförallt HIF-segern i skrivande stund ligger fint i krokarna runt 2,20 Butiken stänger vi i England då vi målspelar på Anfield.

Trelleborg - Sandviken: Båda lagen gör mål @ 1,55

Tävling: Superettan
Plats: Vångavallen
Tid: 13:00


Efter Sandvikens ganska usla premiär borta mot Landskrona så fanns chans till snabb revansch. Nykomlingen skakade snyggt av sig 0-4-torsken i Skåne för att resa hem och triumfera mot Örebro (2-1). Väldigt starkt såklart och över 90 minuter på Jernvallen så tyckte jag också att gästrikarna var bäst.

Nu ska gästerna vända ner till Skåne igen för spel på gräs i Trelleborg. Frågan är såklart om det passar besökarna bättre nu. Jag är inte helt säker på detta även om min spontana tanke är att vi får se ett mer framåtlutat bortalag som inte traskar av utan mål.

Det gör inte heller Trelleborg. TFF har varit en liten besvikelse så långt i mina ögon. 1-2 hemma mot Oddevold fanns visserligen på känn och 0-1 i gumpen mot Östersund i Jämtland är väl inte heller något resultat som nämnvärt sticker ut. Däremot så tänker jag mig ändå att gubbar som Salama, Culum med flera borde kunna få ut ännu lite mer av sitt offensiva spel och möjligen lossnar det nu. Jag klipper till med ett BLGM-spel i Skåne till ett odds strax norr om 1,50.


Helsingborg - Utsikten: Hemmaseger @ 2,20

Tävling: Superettan
Plats: Olympia
Tid: 15:00


Kleber ville få in en gubbe stark i djupled och Taylor Silverholt har så långt levt upp till dessa förväntningar. 23-åringen fixade ett av målen i 3-2-segern mot Gefle och sprang dessutom förbi Brages backar senast och skickade in den viktiga 1-1-kvitteringen inför 7.000 åskådare på Olympia tidigare i veckan. HIF ser ganska stabila ut överlag och Loeper, Acquah tillsammans med nyss nämnda strtiker är en farlig trio som kommer fortsätta ställa drösvis med frågor till Superettan-lagens försvar.

Utsikten besöker Helsingborg denna eftermiddag. Topplaget från i fjol är mer dämpade kring sina förväntningar i år men visst har Kiken visat upp ett ganska fint spel mot både Örgryte och Gefle där fyra av sex poäng måste anses som klart godkänt. Att spela boll utanför Göteborg har däremot inte varit något som Boskos gäng gillat. Faktum är att de tillresta inte vunnit en fajt utanför Götet sedan augusti!

Jag kan inte riktigt köpa HIF-ettan till priser ovanför 2,20 och tror att detta är ett odds vi får se droppa framåt spelstopp. Vi adderar således detta spel till dagens trippel.


Liverpool - Crystal Palace: Över 3,5 mål @ 2,06

Tävling: Premier League
Plats: Anfield
Tid: 15:00

Liverpool gör en av sina sämsta matcher på mycket länge under torsdagen. Atalanta löser 3-0 på Anfield och jag är både förvånad och en aning förvirrad. Klopp fick där och då inte alls någon fart på sitt lag och visst syntes det att flera ledande offensiva spelare inte fanns med från start.

Gör Liverpool om sitt misstag nu är såklart en berättigad fråga. Givetvis inte. De rödklädda har inte råd att tappa onödiga poäng efter 2-2-resultatet borta mot Man United senast i ligan. En strid där för övrigt Salah och company producerade över 4,0 i xG, på Old Trafford. Det är brutalt starka underliggande nuffror. Några av lirarna som inte spelade från start mot Bergamo-klubben i torsdags var nyss nämnda Salah, Diaz och Szoboszlai. Om vi plockar ut dessa tre herrars underliggande expected goals-siffror mot United enskilt så skapade trion ungefär 3,0! Vi ska nog räkna med att dessa pjäser lirar nu och är rejält revanschsugna med allt vad detta kommer innebära.

Crystal Palace kan absolut peta in en boll också på Anfield. London-laget har ett par skickliga frontmän att skicka ut på gräset och faktum är att i skrivande stund är det favorit på att båda lagen ska göra mål. Det här är en strid som i mer än hälften av fallen slutar över 3,5 mål och därmed är 2,06 ett ypperligt odds när vi jagar trevliga trippelinslag.


Trippeln

Trelleborg - Sandviken: Båda lagen gör mål @ 1,55
Helsingborg - Utsikten: Hemmaseger @ 2,20
Liverpool - Crystal Palace: Över 3,5 mål @ 2,06
Totalt odds: 7,04


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip