Det är svenskt fokus som gäller denna måndag och undertecknad kommer sitta bänkad på Gamla Ullevi med en java plus en trippel-lapp i näven. Känslan är att matchen mellan ÖIS och Brage kan sluta lite hursomhelst men där BLGM-spelet sticker ut. Även i Gävle hittar vi ett BLGM-lir av klass. På Hisingen tror jag att Häcken går på tidig knock. Nu kör vi!

Gefle - Degerfors: Båda lagen gör mål @ 1,76

Tävling: Superettan
Plats: Gavlevallen
Tid: 19:00


Jag ska vara ärlig. Tankarna runt Gefle, när jag byggde ett troligt utfall av Superettan-säsongen 2024, var ett GIF lång ner i tabellen. Jag tyckte inte att gästrikarna hade ersatt sina tappade spelare med likvärdig klass och ska vi dessutom blicka mot värdklubbens spring i fjol så var det ett överpresterande gäng vi fick syna i den ljusblåa tröjan. Efter två omgångar i årets seriespel så har jag ändå börjat inse att Gävle-klubben inte är så tokiga. Jag tyckte att man stundtals spelade bra mot Helsingborg hemma och borta mot Utsikten gjorde laget en gedigen 0-0-insats. På Hisingen senast saknades också coach Mikael Bengtsson men han är åter nu vilket givetvis är en fördel.

Degerfors på plasten i Gästrikland blir en utmaning för GIF. Jag tror ändå att Englund, Rauschenberg och övriga i hemmatröjan kan överraska favoriten från Värmland och en ny 90-minutare utan mål för Gefle tror jag inte på. Hemmaspelet var bra i fjol (poäng i elva av 15) matcher och även om Degen har ett bättre fotbollslag och möjligen också kliver av som vinnare nu är jag helt inne på att arrangörsklubben fixar åtminstone en påse.

Båda lagen gör mål till 1,76 i odds är i skrivande stund marknadsledande. Ett lir som vi nyper med god känsla.

Häcken - BP: 1:a halvlek: 1:a @ 2,24

Tävling: Allsvenskan
Plats: Bravida Arena
Tid: 19:00

BP har öppnat Allsvenskan på ett jättebra sätt. Mellbergs grabbar började med att triumfera med klara 4-0 i Göteborg mot GAIS i premiären och mot AIK på Tele2 strax därefter var de rödsvarta ytterst nära att få med sig en ny seger men tappade 2-1 till 2-2 i matchens slutskede.

Nu reser BP återigen tillbaka mot Göteborg. Eller Hisingen närmare bestämt. Häcken står för motståndet denna gång och av någon anledning tycker jag att gästerna överskattas rejält på Bravida. Getingarna föll i hemmapremiären mot Mjällby men spelade upp sig rejält borta mot Djurgården senast. Att BKH lyckades tappa 3-0 till 3-3 är givetvis en historia för sig men sett till helheten av matchen på Tele2 så är det svårt att säga något annat än att Häcken var bra. Kan värdarna bara skaka av sig den knaggliga slutdelen av matchen mot DIF och fokusera på rätt saker nu finns det inget som talar för att Lindberg, Layouni och gänget ska tappa poäng.

Häcken i ledning inför andra halvlek betalar hos Svenska Spel över 2,20 i odds vilket är tillräckligt för att pressa in detta fina lir på en liten TV-kupong!


Örgryte - Brage: Båda lagen gör mål @ 1,65

Tävling: Superettan
Plats: Gamla Ullevi
Tid: 19:00

Brage har under våren varit riktigt bra och är ett lag som jag verkligen tror på i år. Jag har sett samtliga av masarnas tävlingsmatcher i år och efter tre raka fajter i Svenska Cupen utan nederlag (Norrköping, Sirius och Utsikten) så har masarna varit minst lika bra, om inte bättre, mot Varberg och Helsingborg där fyra av sex poäng också spelats in på kontot.

Efter att Kleber Saarenpää lämnat skutan så har grunden till detta stabila Borlänge-lag legat kvar. Dalalaget har visserligen tappat Tamimi och Rödin men ersatt dessa gubbar med bra spelare i form av Cesar Weilid och Oskar Ågren. Framåt finns dessutom rikligt med klass i och med Tot Wikström, Camoes, Nyarko, Pektas, Jonsson och Arvidsson.

Örgryte å sin sida har ett namnstarkt lag på pappret men öppningen av säsongen är inte bra. Sällskapet ska på gräset i Göteborg ändå kunna spela till sig tillräckligt med poäng för att inte fjolårets hemska säsong ska upprepas och finns det någon svaghet hos besökarna så är det ändå spel på naturgräs.

Vilka som segrar på Gamla Ullevi låter jag vara osagt men att detta ska sluta med en del mål i båda ändar är jag ändå ganska så säker på. Båda lagen gör mål till över 1,60 i odds är taget.


Trippeln

Gefle - Degerfors: Båda lagen gör mål @ 1,76
Häcken - BP: 1:a halvlek: 1:a @ 2,24
Örgryte - Brage: Båda lagen gör mål @ 1,65

Totalt odds: 6,55


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip