Det bästa med att sitta som neutral och bevittna trevliga fotbollsmatcher är givetvis att jobba brett och målrikt. Tre tisdags-spel innebär överlinor i Växjö, Barcelona och Dortmund. Samtliga till spelvärda odds hos Svenska Spel . Tv-pengen är placerad. Nu kör vi.

Öster - Örebro: Över 2,5 mål @ 1,72

Tävling: Superettan
Plats: Visma Arena
Tid: 19:00


Öster rustar som bekant för Allsvenskan 2025. Martin Foyston är inkommen för att styra ÖIF framåt i år och tillsammans med ett välbyggt fotbollslag finns också mycket som tyder på att värdarna kan uppnå allsvensk status. Truppen med Aliev, Bergmark-Wiberg, Seger, Kusu med flera är i mina ögon seriens bästa. Fyra poäng har spelats in så långt och nu väntar ett svårbedömt Örebro på Visma Arena.

ÖSK hade ett bekymmersamt fjolår och starten i år har haft mer att önska. Förluster mot Skövde och Sandviken sticker ut i negativ bemärkelse. Att Sportklubben har Kalle Holmberg som härförare i fronten betyder ändå mål i massor. Bergmark på backen är stadig och därtill finns ändå gubbar som ska kunna göra skillnad för de vitsvarta i och med Barsoum, Valgeirsson och Gwargis. Jag tror inte gästerna reser från Småland utan mål samtidigt som jag heller inte ser Öster kliva av sin gräsmatta utan påsar framåt.

Över 2,5 mål i Växjö känns därför som en kanonfin väg att gå.

Barcelona - PSG: Över 3,5 mål @ 2,18

Tävling: Champions League
Plats: Estadi Olímpic Lluís Companys
Tid: 21:00

Efter att Superettan-matchen i Småland spelats färdigt kan vi enkelt bege oss till köket för att knäppa på en kopp java och bre kvällsmackan innan nästa batalj ska bevittnas. PSG - Barcelona på Parken i den franska huvudstaden senast var en skön tillställning med många mål (fem) och böljande spel. Jag var ändå en aning förvånad över att parisarna släppte tre kassar hemma och förlorade matchen. Nu måste således Mbappé och company kliva fram och vinna i Katalonien. Ett ruskigt svårt uppdrag såklart.

När Xavi kastade ut en elva för att spela mot Cádiz i ligan nyligen var gubbar som Pedri, Yamal, De Jong vid sidan (bänk eller kom in senare) och dessutom fick Lewandowski välbehövlig vila (avstängd). Ett fartfyllt och utvilat hemmalag är att räkna med nu. För Paris del så finns bara en sak i siktet, seger. Torsk och äventyret i Europa är som nämnt över för denna gång. Mbappé har som alltid mål i siktet och PSG tycker jag ändå varit ganska påkopplade säsongen lång och innan torsken på Parc des Princes senast så hade parisarna inte förlorat en match sedan november med målproduktion i 26 av 27 efterföljande strider.

Jag tror det här återigen blir en fajt helt i publikens smak. Överlinan är häftig.


Dortmund - Atlético Madrid: Över 2,5 mål @ 1,69

Tävling: Champions League
Plats: Signal Iduna Park
Tid: 21:00


Jag hade spikat Atlético på förra veckans Europatips hemma mot Dortmund. Till slut kunde också Madrassmakarna från den spanska huvudstaden lösa biffen via 2-1 men det var sannerligen en seger som låg i fara. Tyskarna hade en hel del bekymmer inledningsvis med att komma till mer kvalificerade lägen men efter Hallérs 1-2-reducering var det ett helt annat ljud i skällan. De gulklädda skapade två brutala chanser på slutet via Brandt och Bynoe-Gittens. Att Simeones mannar har med sig en ledning till Signal Iduna Park ska man tacka sin lyckliga stjärna för.

Helt andra bullar tror jag det blir i Dortmund. Hemmalaget kommer driva spelet och satsa det mesta framåt. Kvalitén i offensiven kunde vi senast se att värdarna besatt. Finns tillräckligt med skärpa att istället för att hamra bollarna i virket få kulan i nät. Det återstår att se. Spanjorerna är också experter att lira på resultatet och har också ett ganska spännande lag när det kommer till omställningsspelet. Chanser för Simeones manskap kommer att uppstå och någon målsnål historia tror jag inte ett skvatt på. Det här luktar mer 2-2 än 0-0 om vi säger så. Överspelet letar sig med fördel in.Trippeln

Öster - Örebro: Över 2,5 mål @ 1,72
Barcelona - PSG: Över 3,5 mål @ 2,18
Dortmund - Atlético Madrid: Över 2,5 mål @ 1,69

Totalt odds: 6,37


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip