Vi trycker gasen i botten under söndagen och bänkar oss redan vid 13-snåret för att därefter bevittna fotbollsmatcher under mer eller mindre hela dagen. Vi öppnar med en mäktig Superettan-match i Uddevalla och stänger i Dortmund framåt skymning. Däremellan ska vi också hinna med att bevittna toppmatchen i Borlänge mellan Brage och Landskrona. Mina första idéer kring dessa strider finns på pränt. Nu kör vi!

Oddevold - Gefle: Gefle +0,5 @ 1,89

Tävling: Superettan
Plats: Rimnersvallen
Tid: 13:00


Jag ska vara öppen med att Gefle inte var ett lag jag hade några större förhoppningar kring i år. Sedan en lång tid tillbaka så har jag följt bland annat bröderna Lundins fotbollskarriär och när ingen av dessa slitvargar numera finns spelbara mer för GIF försvann i mitt tycke två gigantiska hjärtan som skulle bli svårt att ersätta. Sett över tre matcher i Superettan så är min snabba analys att Gefle ser bra ut, bättre än jag trott och med en framtidstro på det man gör. Mittfältet med Browning, Ranera bland annat känns stabilt och framåt visade Hjelte näsa för mål i och med två påsar senast mot Degerfors bland annat. Faktum är att under ganska stora delar av matchen mot topplaget från Värmland så var de himmelsblå minst lika bra.

Än har inte gästerna vunnit någon match i Superettan i år men jag tror att en skalp kommer allt närmare. Oddevold på Rimnersvallen blir en utmaning för besökarna men att fånga både en och tre poäng ska inte anses omöjligt. Uddevalla-klubben känns på det hela taget spännande och har något stort på g. 2-1-triumfen i premiären mot Trelleborg borta var snygg och chansen att tvåla till Örgryte i första hemmamatchen för säsongen fanns också men 0-0 slutade den striden. IKO kommer nypa sina poäng i år och jag tror inte för en sekund att värdarna riskerar att rasa ur. Det finns sämre sällskap i Superettan. Här blir däremot arrangörsklubben en aning för hårt betrodda och när pluslinan på ett mer erfaret Gefle cirkulerar runt 1,90 så vill jag tidigt passa på att nypa detta lir. Ska vi säga 1-1?Brage - Landskrona: Båda lagen gör inte mål @ 2,14

Tävling: Superettan
Plats: Borlänge Energi Arena
Tid: 15:00

Det är två upphaussade sällskap som ska stångas på plastmattan i Borlänge under söndagen. Båda lagen har öppnat med att greja sju av nio möjliga poäng där allt från målvaktsspel till försvar och anfall varit bra. Masarna visade skärpa hemma mot Varberg i en stabil 1-0-fajt och därefter har både Helsingborg och Örgryte fått lämna ifrån sig poäng i Skåne och Göteborg mot dalaklubben. Brages första halvlek mot Örgryte senast hade väldigt mycket mer att önska. Det som ändå är de grönvitas styrka är försvarsspelet som över sex spelade tävlingsmatcher i år (liga och cup) varit mer eller mindre klanderfritt. Tamimi och Rödin är som bekant borta men istället har Ågren och Weilid klivit in dominerat bakåt tillsammans med redan stabila spelare som Zetterström och Redenstrand. IKB har ligans kanske bästa backlinje. Offensiven har ändå lite mer att önska även om alternativen finns där. Pektas hade en tuff stund i Göteborg senast men Nyarko och Camoes tog under slutet av matchen tag i saker och ting med godkänt utfall.

Landskrona har sett ungefär så bra ut som jag förutspått. Boisarna krossade Sandviken i premiären med 4-0 och fick där och då fylla på sina depåer av självförtroende. Något som bara fortsatt längs med vägen. Kofi Fosuhene Asare pangade in ett hattrick mot SIF men har därefter inte riktigt lyckats komma till i framkant, även om spelet i stort är bra. Ett offensivt sparkapital således. Det är ändå de vitsvartas struktur och defensiva skicklighet jag i första hand slås av och bara Oddevold har lyckats peta in ett mål på skåningarna så långt. Jag räknar kallt med ett ställningskrig i Borlänge där inget av lagen är direkt sugna att släppa upp sina motståndare till större chanser. Svenska Spel är generösa för dagen och bjuder ut spelet “Båda lagen gör inte mål” till finfina 2,14. Marknadsbästa och således ett lir jag inte ser förbi. Klicka!


Dortmund - Bayer Leverkusen: Båda lagen gör mål @ 1,42

Tävling: Bundesliga
Plats: Signal Iduna Park
Tid: 17:30


Vi tar oss bort från svensk mark och kastar oss över till Tyskland. Dortmund och Leverkusen ska slåss om poäng i en häftig Bundesliga-fajt. Detta strax efter att båda dessa klubbar avancerat i Champions- och Europa League tidigare i veckan. Därtill fick vi förra helgen se Leverkusen fira ligatiteln efter att enkelt besegrat Bremen med 5-0.

Det som talar för de gulsvarta dagen till ära är givetvis att Alonsons mannar inte har något att spela för rent placeringsmässigt. Förstaplatsen ligger intakt och siktet på semifinalen i Europa League precis som finalen i DFB Pokal finns säkert i demon-coachens huvud precis som hos spelarna. Det som däremot talar för att Kusarna kommer att gå för segern här är trenden! Gästerna har inte torskat en enda tävlingsmatch den här säsongen vilket såklart är fullkomligt bländande. Spelet som gästerna dessutom visar upp är vackert framtungt där större delen av laget alltid är engagerat i spelet. Jag är ganska säker på att besökarna inte traskar av utan mål. Det gör inte heller Dortmund. Värdarna fixade fyra strutar mot Atlético Madrid i veckan vilket givetvis är otroligt bra. Många av hemmalagets lirare är uppe och cirkulerar på personbästa för stunden och elva av lagets tolv senaste strider på eget gräs har mynnat ut i mål framåt.

Snålt odds på BLGM kanske men samtidigt en finfin krydda till övriga två lir.


Trippeln

Oddevold - Gefle: Gefle +0,5 @ 1,89
Brage - Landskrona: Båda lagen gör inte mål @ 2,14
Dortmund - Bayer Leverkusen: Båda lagen gör mål @ 1,42

Totalt odds: 5,75


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip