Det är svensk fotbollsfest på flera håll och kanter under söndagen. I Helsingborg drar vi igång kalaset med HIF:s match mot Östersund. Därefter tar vi oss via Behrn Arena hela vägen till Hisingen och en trevlig allsvensk match mellan Häcken och Norrköping. Tidigt är jag inne på att samtliga dessa fajter mycket väl bli målsnåla och Underlinor pressas in på samtliga håll. Till över 6,50 i odds är TV-trippeln placerad.

Helsingborg - Östersund: Under 2,5 mål @ 1,80

Tävling: Superettan
Plats: Olympia
Tid: 13:00


Helsingborg fick se säsongens första förlust i Superettan trilla in på Stora Valla senast. Inte helt oväntat kanske. DIF är ett lag för toppen och under Klebers uppbyggnad av HIF så kanske vi ändå inte ska förvänta oss att skåningarna är med och bråkar allra längst upp. I Värmland senast så kunde inte Adam Hellborg komma till start och inte heller Ervin Gigovic spelade. Sumar Almadjed fick således chansen och gjorde det bra. Det verkar som att de rödvita har chippat in fint under Saarenpääs styre och från tiden i Brage var också coachen känd för att lira inrutat och disciplinerat, strukturen känns igen nu om vi säger så. Smolk i hemmabägaren är att Benjamin Örn synade gult mot DIF och är således avstängd.

Tittar vi till samtliga av Helsingborgs matcher så präglas drabbningarna mycket av kamp och kanske lite mindre skönspel. En hög press finns att tillgå där även djupledsspelet med Silverholt är en USP. Hemmalaget har inte klivit av mållösa från någon match i ligan så långt men tre av fyra har ramlat in på ett. Jag tror inte heller matchen mot Östersund blir någon målfest. ÖFK:s fajter så långt snittar 1,5 mål. Gästerna har också bara testat lyckan på gräs en gång i år och då nollades jämtarna på planen i Varberg. Under 2,5 mål känns väldigt troligt då 1-0, 2-0, 0-0 är troligt utfall. Klicka och gå vidare.


Örebro - Brage: Under 2,5 mål @ 1,98

Tävling: Superettan
Plats: Behrn Arena
Tid: 15:00


120 minuter efter att matchen på Olympia startat så tar vi och bänkar oss på Behrn Arena där Brage ska testa på lyckan mot Örebro. Gästerna har startat serien enligt plan och jag tycker att Borlänge-klubbens kollektiv varit riktigt välputsat genom hela tävlingssäsongen. Hittills har masarna inte torskat en match (fyra i ligan och tre i cupen) där dalaklubben också låg närmast segern mot Landskrona senast (1-1).

Precis som jag skrev i stycket ovanför så är det Kleber som satt grundbultarna i IKB:s struktur. Det är defensiva stenblock i form av Zetterström och Ågren som behöver penetreras och det är inte det enklaste. Det blir otroligt intressant att se hur Kalle Holmberg och hans kamrater lyckas lösa den uppgiften. ÖSK har också lite frågetecken och tapp inför fajten i Närke. Sebastian Crona är avstängd och därtill fanns inte Elias Barsoum med senast och statusen är oklar.

Blickar vi tillbaka historiskt mellan klubbarna får vi faktiskt backa bandet till 2013 för att hitta en ÖSK-seger. Brage har vunnit fyra raka i Superettan sedan örebroarnas degradering från Allsvenskan dessutom. Med detta vill jag ha sagt att värdklubben i stort haft väldiga problem att pressa in mål framåt och samtidigt vill jag även påstå att gästernas offensiv kanske är något mer begränsad i år jämfört med 2022 och 2023. Underlinan känns därför extremt bra och kritas ner på trippeln.


Häcken - Norrköping: Under 3,5 mål @ 1,84

Tävling: Allsvenskan
Plats: Bravida Arena
Tid: 16:30


Häcken ska som alltid vara ett framtungt herrskap med mål i massor att jubla åt. Känslan i år är däremot att Hisingsklubben inte riktigt har samma anfallsvapen att tillgå och mot Blåvitt i veckan var det Layounis individuella skicklighet som blev skillnaden. BKH noterades för knappt 0,4 i xG över hela matchen på Gamla Ullevi vilket måste anses som anmärkningsvärt. Urstarkt således att vinna med 1-0.

Norrköping å sin sida stod för en riktigt galen vändning hemma mot Elfsborg. Under matchens sista 35 minuter pressade Peking med hjälp av Traustason och Nyman bland annat in fyra obesvarade påsar och vände 0-2 till 4-2. Oväntat och snyggt ska sägas. Med denna produktion framåt så har också spelbolagen tagit fasta på att det fortsatt också ska rinna iväg baljor framåt för Peking. Linan nu ligger på 3,5 och precis som på övriga ställen denna dag är jag helt inne på att blicka mot undern. Innan Elfsborg hemma så hade IFK målat max en gång per allsvensk match och den totala xG:n över samtliga bataljer, inkluderat veckans 4-2-skalp är drygt 5,5 vilket motsvarar 1,1 per match. Underlinan vid 3,5 betalar fina 1,84 i skrivande stund. Addera!


Trippeln

Helsingborg - Östersund: Under 2,5 mål @ 1,80
Örebro - Brage: Under 2,5 mål @ 1,98
Häcken - Norrköping: Under 3,5 mål @ 1,84

Totalt odds: 6,56


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip