Söndagen tar ett fast fint tag om Superettan-fotbollen då tre högoktaniga strider står i fokus. Vi drar igång härligheten med en tur till Gävle för att därefter stanna till i Borlänge och sedermera stänga butiken i Helsingborg. Gävledala-tema med Kleber-touch lyser om bongen som i skrivande stund betalar strax över 5,60. Tv-pengen är placerad. Nu kör vi!

Gefle - Skövde: Hemmaseger @ 2,06

Tävling: Superettan
Plats: Gavlevallen
Tid: 13:00


Det är dags nu! Gefle har sprungit igenom de sex inledande matcherna utan att ha lyckats få med sig en enda seger. Spelet är ganska bra trots allt och vid flera tillfällen tycker jag absolut att GIF förtjänat bättre.

Skövde jobbar en del i motvind. Klubben har inte fått spela hemma på “schlätta” ännu då gräsmattan på Södermalms IP läggs om för att i slutändan bli textil om jag fattat saker och ting rätt. SAIK:s tid på Borås Arena likväl som ute på vift har inte varit direkt lysande och nu står också besökarna på ett nytt konstgjort underlag.

Gefle vann motsvarande match i fjol med hela 4-1 och jag håller värdklubben som lika bra nu som då. Ettan till priser över dubbla stålar är ett bra inslag när vi ska trippla.


Brage - Östersund: 1:a halvlek: ÖFK +0,5 @ 1,46

Tävling: Superettan
Plats: Borlänge Energi Arena
Tid: 15:00


Om Brage har levt upp till förväntningarna i år så har inte Östersund gjort detsamma. Gästerna höll jag inför säsongen som ett topp 6-lag och det gör jag nog fortsatt, men ÖFK måste få fart på sitt anfallsspel och hitta en stabilare 90-minutersgrund överlag att stå på. Tre mål framåt på sex matcher är sämst i klassen och knappast något som norrlänningarna hade räknat med då fronten är stöpt i ganska fin Superettan-klass.

Brage å sin sida har fått med sig poäng vid fem av sex inledande tillfällen och kan lita till sin kompakta defensiv med Ågren och Zetterström i mitten, Sletsjoe, Tot Wikström och Arvidsson på mitten samt en hel Camoes framåt. Nyarko saknades dock senast och hans status är ytterst oklar. Vad allt verkar är anfallaren avstängd av föreningen tills vidare av någon anledning. IKB står inte och faller med Nyarko men det är såklart inte bra med ett anfallsess borta samtidigt är även skicklige Stensson drabbad av en fotskada och spelar troligen inte heller här.

Östersund behöver få lite framgång och att ÖFK ska vara helt utan chans i Dalarna tror jag inte ett smack på. Brage blir stora favoriter nu och ett spel som verkligen sticker ut i min bok är +0,5-linan på ÖFK i halvtid. Ett utmärkt lir till odds runt 1,50 att krydda trippeln med.


Helsingborg - Sandviken: Under 2,5 mål @ 1,87

Tävling: Superettan
Plats: Olympia
Tid: 15:00

Helsingborg gjorde en jättebra match borta mot Örgryte senast och fick resa hem med samtliga poäng i trunken. Klebers mannar stängde ner göteborgarna fint och ÖIS lyckades faktiskt inte få till ett enda avslut på mål.

Sandviken står på motsatt sida för dagen och det här är ingen vanlig nykomling. SIF spelar jättebra fotboll där kollektivet står i första rummet. Amin Al Hamawi, tidigare i Helsingborg, är numera en del av Gästrikelaget. Frontmannen har många fina kvalitéer och kan absolut bli den sista pusselbiten i nykomlingens bygge då anfallsspelet varit något som failat en del så långt. Oklart om Al Hamawi spelar redan nu dock.

Överlag tror jag inte att vi får se någon målrik dust på Olympia. HIF har en bra grund att stå på och Saarenpääs sätt att spela boll på börjar mer och mer likna hur coachen drillade Brage de senaste fem åren. Jag tror skåningarna kommer öka och kliva uppåt i tabellen men utan att för den delen glänsa nämnvärt framåt. Underspelet är klappat och klart på skånsk mark.Trippeln

Gefle - Skövde: Hemmaseger @ 2,06
Brage - Östersund: 1:a halvlek: ÖFK +0,5 @ 1,46
Helsingborg - Sandviken: Under 2,5 mål @ 1,87

Totalt odds: 5,62

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip