En riktigt trött vecka är till ända. Tripplarna har i flera fall tickat ner i odds framåt spelstopp men bland annat Kanada har underpresterat nere i VM, Helsingborg och Sandviken skulle helt plötsligt släppa på sina defensiva tyglar och Brage svara på ÖFK:s 1-1-mål med en snabb 2-1-replik. Det är givetvis bara att försöka studsa tillbaka. TV-pengen denna gång är placerad på tre överspel där två hittas i England och ett i Borås.

Elfsborg - AIK: Över 2,5 mål @ 1,88

Tävling: Allsvenskan
Plats: Borås Arena
Tid: 19:00

Det har varit lite “hela havet stormar”-boll runt AIK på slutet. De gulsvarta från huvudstaden svarade på 0-5-debaclet borta mot Malmö med att skicka på Norrköping en 6-2-snyting för att därefter ta stryk av Sirius hemma. En fajt på Friends där Gnaget ägde bollen och skapade fler A-chanser men hade efter en dryg timme 0-3 i brakan och mötet var således över.

Gästerna håller ungefär 50/50-boll i sina matcher vilket får anses godkänt. Besökarna ligger topp 7 sett till avslut mot mål och snitt på nästan fem skott på mål per match är helt okej. Överlag, en AIK-start som är bra men som absolut kan bli ännu bättre.

Elfsborg å sin sida följde upp vinsten mot Malmö hemma med att inte riktigt få till det där lilla extra borta mot Djurgården. Hemma i Borås mår ändå textilstadens grabbar bättre än ute på vift och värdarna har faktiskt målat vid alla tillfällen på eget konstgräs sedan mitten av september. Jag är övertygad om att detta blir en svängig match med en hel del chanser åt båda håll där 2,5-linan absolut kan passeras. Ett fint inslag när vi bygger TV-trippel.


Brighton - Chelsea: Över 3,5 mål @ 2,04

Tävling: Premier League
Plats: AMEX Community Stadium
Tid: 20:45


Vi byter Sverige mot England och gör ett snabbt nedslag i Brighton. Måsarna från sydkusten kommer om en vecka eller så få summera en säsong som inte kan anses helt godkänd. De Zerbi har haft väldigt fina förutsättningar att dra ihop detta bygge och kliva iväg mot Europaplatser i år men misslyckades. Det mesta pekar på att arrangören kommer ramla in som ett lag någonstans mellan platserna 10-13. Svagt i min bok.

Med detta sagt är jag ändå helt inne på att Brighton vill avsluta snyggt. Publiken vill se mål och det kommer man också att få se. Chelsea är knappast kända numera för sin ramstarka defensiv utan har pressat på som bara den med ett lag där ytterbackarna agerat “frontmän” under vissa delar av matcherna. På slutet är det ändå Chelseas frejdiga offensiv som visat kraft och London-klubben är bara målskillnad bakom Newcastle för stunden i topp 6-jakten. Palmer, Jackson, Mudryk och övriga i bortatröjan har också bra minnen från årets båda matcher mot just Brighton. Ligacup-mötet i höstas vann laget med 1-0 och i ligan under vintern slutade kampen 3-2 hemma på The Bridge.

Vi bänkar oss inte i soffan för att bevittna småtrötta 0-0-historier utan vill såklart få jubla åt baljor till höger och vänster. Överlinan är visserligen på 3,5 nu men det hindrar oss inte för att nypa till.


Manchester United - Newcastle: Över 3,5 mål @ 1,89

Tävling: Premier League
Plats: Old Trafford
Tid: 21:00

Från Brighton så tar vi oss hela vägen upp till Manchester. Om det är dags för en mindre sluggerfest på AMEX Community Stadium så tror jag det blir ännu lite värre här. Visst, hemmalaget har stora bekymmer med sitt målskytte för stunden och står på en strut i framkant över tre raka matcher, men nu blir det andra bullar.

Newcastle är heta på hemmaplan men betydligt mer lättfångade på resande tass. Alexander Isak och hans kompanjoner har snittat strax över två mål i gumpen på främmande gräs och bara fem gånger på 17 försök har vinster letat sig in. Att de vitsvarta har haft dessa problem med att vinna bortamatcher innebär rent konkret att chansen till Champions League-spel gått upp i rök. På slutet är ändå spelet, även bortom sin hemmaplan, justerat till det bättre och jag är helt övertygad om att de tillresta pressar in en boll eller två här då även Man Uniteds backsida fortsatt ser ut att vara tämligen klen.

En avslutade rond framför den trogna publiken på Old Trafford innebär att Ten Hag med sina djävlar givetvis inte vill vara sämre utan kommer troligen gå mer eller mindre “all in” på offensiv framgång nu. Precis som i Brighton är överlinan hög men det kan inte hjälpas här. Jag vill ha mål, mål, mål! Klicka!


Trippeln

Elfsborg - AIK: Över 2,5 mål @ 1,88
Brighton - Chelsea: Över 3,5 mål @ 2,04
Manchester United - Newcastle: Över 3,5 mål @ 1,89

Totalt odds: 7,25


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip