Efter en del motstuds över tid så fick vi till slut skörda lite framgång. Lördagens trippel-bong satt fint till 7,40 gånger såsen. Nu fortsätter vi på inslagen väg och försöker denna gång montera ner en trio Superettan-matcher som jag tycker, på förhand, ser väldigt intressanta ut. Framförallt chansar vi rejält med att gå extremt lågt i Östersund där en underlina till nära 3,60 klickas.

Helsingborg - Skövde: Båda lagen gör inte mål @ 1,85

Tävling: Superettan
Plats: Olympia
Tid: 19:00


Skövde fick efter mycket om och men kliva in på Södermalms IP. “Premiären” hemma innebar 1-0 mot Östersund och en mycket viktig trepoängare för SAIK. Nu är det bortamatch mot Helsingborg som gäller. Ett svårspelat motståndarlag i Skåne som varit kompakta och svårforcerade. Klebers gäng har bara en torsk noterad vilket måste anses som väldigt bra. Att HIF ändå har bekymmer att sätta dit bollarna i nät i större utsträckning går inte att förbise.

Jag är tidigt inne på att denna batalj kommer bli ganska chanslös och därmed också en målsnål historia. Blickar vi bakåt under våren passerar hemmalaget 2,5-linan vid tre av åtta tillfällen och Skövde är bara över vid två tillfällen i sina matcher. SAIK har sedan första omgången varit inblandad i att sex matcher också slutat med ett mållöst lag som kliver av planen. HIF har vid tre av fyra raka fajter lirat 0-0- eller 1-0-matcher. Jag ser faktiskt ingen som helst anledning att mötet på Olympia ska falla ur denna ram och när oddset bestiger 1,80 på att båda lagen inte ska göra mål är det ett tidigt inslag på dagens trippel.


Sundsvall - Sandviken: Dubbelchans: X2 @ 1,49

Tävling: Superettan
Plats: NP3 Arena
Tid: 19:00

Sundsvall har som bekant stått inför en stor ombyggnad i år där flera ledande spelare lämnat. Ett nödvändigt ont efter en tveksam säsong i fjol men någon bättring är inte i siktet, åtminstone inte sett till poängen. Giffarna har skramlat ihop sju pinnar på åtta matcher och nu var det ett tag sedan som de blåvita fick jubla åt en seger dessutom.

Sandviken är en mycket intressant nykomling. Gästerna från Gästrikland har spelat en väldigt rolig fotboll under våren och 3-1-segern mot Varberg senast var i slutändan rättvis. SIF visar spetsegenskaper i och med bland annat John Igbarumah som offensiv rese och nu finns som bekant också Al-Hamawi att tillgå. Den tidigare Helsingborg-spelaren fick drygt 20 minuter på planen senast och kommer att växa in i spelet och bli nyttig för de rödvita.

Sandviken tror jag absolut ha chansen att snubbla med sig både en och tre poäng från mötet i Sundsvall och +0,5-linan eller “dubbelchans” som den på Svenska Spel denna gång heter kan med fördel spelas till nära 1,50 i odds.

Östersund - Gefle: Under 1,5 mål @ 3,57

Tävling: Superettan
Plats: Jämtkraft Arena
Tid: 19:00

Det är dags att dra till med en riktig rövare. Jag vet att Östersund förtjänat väldigt mycket bättre än sina fyra inspelade mål framåt men jämtarnas oförmåga att göra mål är på riktigt och med ett Gefle som från start kommer rikta in sig på att försvara sin pinne via 0-0 gillar jag underspelet (1,5) väldigt mycket. Vid 2,8 av 10 tillfällen sätter spelbolagen att detta lir ska ticka in och jag har svårt att se att inte detta inträffar oftare med tanke på hur våren sett ut.

Östersund har på åtta matcher varit inblandat i totalt tolv mål. Ett snitt som innebär just 1,5 mål per match. ÖFK är under linan vid hälften av sina matcher och Gefle har på bortaplan lyckats stänga ner både Oddevold (0-0) och Öster (0-0). Gefle skapade drygt 0,7 i xG (förväntade mål) hemma mot Sundsvall senast och jag har svårt att se GIF kliva högre borta mot Östersund.

Visst är det en liten chansning men enligt mina egna kalkyler vill jag påstå att åtminstone 4 av 10 matcher ramlar in via 0-0 eller 1-0 på Jämtkraft Arena. Således ett bra spel!


Trippeln

Helsingborg - Skövde: Båda lagen gör inte mål @ 1,85
Sundsvall - Sandviken: Dubbelchans: X2 @ 1,49
Östersund - Gefle: Under 1,5 mål @ 3,57

Totalt odds: 9,84


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip