Det är "mitt i veckan"-matcher när det handlar om Superettan och vi gick igenom tre bataljer inför onsdagen och givetvis vill jag inte vara sämre utan blickar ut mot även en trio fajter denna torsdag. Öppningsmatchen för dagen, Brage - Degerfors, sticker såklart ut lite extra. Bruksderbyt är som alltid en het potatis och just nu fajtas klubbarna i den absoluta toppen. Jag tror inte att försvarsspelet från start kommer vara det som sticker ut i Borlänge. I övrigt tittar vi till en kul fajt i Varberg samt en hemmaseger i Örebro. Nu kör vi!

Brage - Degerfors: Över 2,5 mål @ 1,90

Tävling: Superettan
Plats: Borlänge Energi Arena
Tid: 19:00

Brage var på väg mot en fin 1-0-seger borta mot Oddevold men en sen straff kostade Borlänge-klubben segern. Surt sa masen och IKB fick rulla hemåt med en pinne i bagaget men som plåster på såret så ligger den fina andraplatsen kvar under de grönvitas fötter. Brage var i mitt tycke det bättre laget i Uddevalla senast och blickar vi tillbaka, över åtta omgångar, som är jag inte alls förvånad över att dalaklubben befinner sig på silverplatsen sett till hur laget spelar.

Hemmalaget har en hel hög med verktyg i sin offensiva låda där Camoes, Tot Wikström, Redenstrand med flera varit riktigt bra. Trion har tillsammans bland annat lassat 38 skott vilket på åtta bataljer innebär nära fem avslut mot mål av nyss nämnda herrar i snitt. Det är bra. Bakåt finns en solid backlinje och målvakten Frodig känns otroligt bra för stunden.

Degerfors å sin sida behöver vi inte i närmare detalj gå in på rent materialmässigt. Jag höll DIF som en given topp 2-kandidat inför säsongen och jag tänker inte revidera min tanke angående detta nu, även om starten varit en aning skvalpig. 4-1-viktorian mot Örgryte i helgen var dock ett bevis på att kvalité och finess finns så det räcker och blir över hos de rödvita och mot Sällskapet senast hoppade Dijan Vukojevic och fixade dubbla strutar från matchminut 80 och framåt. Viktigt både för spelarens självförtroende men också för klubben att se 28-åringen leverera som på gamla goda Norrby-tiden. Jag tror inte detta blir någon återhållsam historia utan tänker bänka mig med popcorn och läskeblask för att bevittna en riktigt häftig batalj med minst tre gjorda mål.


Varberg - Oddevold: Dubbelchans: 1X @ 1,50

Tävling: Superettan
Plats: Påskbergsvallen
Tid: 19:00


Varberg fortsätter hacka i botten. Hallänningarna befinner sig som sista sällskap i Superettan-tabellen och än så länge har inte Tobbe Linderoth lyckats få fason på sitt nya gäng. Med detta sagt är jag faktiskt inte orolig för BoIS. Sett till hur flera av matcherna artat sig och även hur underliggande statisisk på sina håll ligger, är det en klättring uppåt som snart ska ske.

Inget annat lag i ligan har pressat på med fler avslut på mål jämfört med Varberg. Värdarna kan visa 39 skott innanför ramen vilket är sex bättre än Öster som är tvåa i kategorin. Att arrangörsklubben därmed bara fått in sju i nät är ett tveksamt utfall och det som ännu mer sticker ut är 14 i brakan. En siffra som inget annat lag i ligan kan matcha heller.

Oddevold gör en jättefin säsongsstart och jag var ganska imponerad av hur Uddevalla-klubben såg ut mot Brage i helgen. Över 90 minuter kändes det ändå som att gästerna mattades något ju längre matchen pågick. Min fråga är såklart om Oddevold orkar hålla uppe sitt fina spel och i slutändan blanda sig i en fajt på övre halvan då vi närmar oss höstrusk och regn. Kanske, kanske inte. På Påskbergsvallen är jag däremot inne på att besökarna får vara tämligen nöjda med en räddad pinne mot ett desperat Varberg. Pluslinan (dubbelchans) till vänster tilltalar.


Örebro - Utsikten: Hemmaseger @ 2,48

Tävling: Superettan
Plats: Behrn Arena
Tid: 19:00

Örebro har något riktigt bra på gång. ÖSK stal en mäktig pinne borta mot Landskrona senast och Sportklubben från Närke har därmed poäng i fem raka matcher nu. Malte Påhlsson lyser av självförtroende på sin linje och räddade ett par riktigt tunga BoIS-lägen. Framför keepern hade återigen McCue och Modig en riktigt fin dag och duon känns väldigt pålitlig. Även Björnstad gör bra saker nere i Skåne. Att firma Saeid-Holmberg också besitter tyngd i fören behöver vi knappast poängtera även om det blev 0-0 i Skåne.

Utsikten gör många bra saker även i år. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag trodde på ett mindre fritt fall efter att ha tittat på Kiken i Svenska Cupen tidigare i våras. Bland annat var Boskos gäng direkt utspelade på Bravida mot Brage. Superettan-spelet har däremot varit av en helt annan kvalité och bara Landskrona har lyckats slå göteborgarna så långt. Gästerna var på vippen att fixa hela brickan av poäng mot Öster senast men fick nöja sig med en pinne då Växjö-klubben kvitterade djupt in på stopptid. Bortaspelet är ändå det frågetecken som finns runt Kiken. En vinst har det blivit och jag tror denna gång att ett väldigt pålitligt Örebro för stunden nyper en skalp inför sina fans. Ettan kan just nu spelas till i runda slängar 2,50 i odds vilket är godkänt för att kasta in på trippeln.


Trippeln

Brage - Degerfors: Över 2,5 mål @ 1,90
Varberg - Oddevold: Dubbelchans: 1X @ 1,50
Örebro - Utsikten: Hemmaseger @ 2,48

Totalt odds: 7,07


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip