Vem gillar inte en underdog? Dortmund har slagit alla förståsigpåare på fingarna så långt i Champions League-spelet och när tyskarna nu är framme i en final mot Real Madrid så känns det återigen kul att försöka jobba in utmanarna i någon mån. Innan vi tar oss till London för CL-final är det dubbla stopp på svensk mark som ska ske. Dubbla mållinor är tänkt att klickas både på plats i Stockholm och Uppsala, en över, en under. TV-pengen är placerad, nu kör vi!

BP - Malmö FF: Över 2,5 mål @ 1,55

Tävling: Allsvenskan
Plats: Grista
Tid: 15:00


Det blev ingen toklätt resa för Malmö mot Elfsborg i veckan. 2-1-segern satt ganska hårt inne ändå i och med Zenelis tidiga 1-0-påse för boråsarna som därefter la sig på försvar. Bolins 1-1-kasse samt Kiese Thelins 2-1-mål i början av andra halvleken löste Di blåes trea och skåningarna fortsätter visa klassen i Allsvenskan.

Gästerna har inför resan till Stockholm denna lördag vunnit tio av tolv matcher i ligan och inget annat lag kan mäta sig med MFF:s 32 mål framåt. Bortalaget snittar således 2,67 mål framåt per match. Malmös bollinnehav är bortom 62 procent just nu och med sju skott på mål i snitt är laget även bäst i denna klass. Noterbart är också att skåningarna passerat Häcken vad gäller flest touch i offensivt straffområde de senaste veckorna och Christiansen och company närmar sig också 100 offensiva hörnor vilket är ruskigt bra. Jag är helt inne på att bortalaget inte kommer att kliva av planen mållös nu då BP står på motsatt sida.

Jag tror faktiskt inte heller att de rödsvarta går helt lottlösa från Grimsta. Visst är hemmalagets form något knackig men Nikola Vasic fortsätter imponera i fören och tillsammans med kompisar som Timossi Andersson och Ludvig Fritzson finns produktiva och skickliga spelare i hemmalägret som absolut ska kunna ligga bakom en del offensiv lyster. Jag tittar mot 2,5-linan tidigt. En höjd jag tror lagen ska kunna passera.


Sirius - IFK Norrköping: Under 3,5 mål @ 1,50

Tävling: Allsvenskan
Plats: Studenternas
Tid: 15:00


Jag var ganska tydlig med att X2 var vägen på poolspelen att gå då Norrköping och Värnamo stångades på Parken nyligen. Efter 0-4 i Östergötland under måndagen så kan vi lugnt konstatera att vi var på rätt spår. Peking var genomgående bleka och kunde inte förmå sig att stå emot smålänningarnas offensiv.

Kamratföreningen är i gungning och Andreas Alm dansar på en svag tränarlina för stunden. Nu ställs dessutom ett frustrerat och formlöst Norrköping mot ett Sirius som inte heller varit uppe på den nivå som åtminstone jag trodde att laget skulle vara. Uppsala-klubben var aldrig riktig nära mot Hammarby senast och mäktade faktiskt inte ens med att få iväg ett enda skott på mål (0-3). Jocke Persson dras med en skada vilket försämrar IKS något.

Sirius har tappat lite offensiv lyster och möter ett Norrköping utan självförtroende och som måste sätta defensiven i första rum nu. Det här blir knappast någon målfest och underspelet (3,5) känns helt givet att nypa tag i.


Borussia Dortmund - Real Madrid: Dortmund +0,5 @ 2,32

Tävling: Champions League
Plats: Wembley
Tid: 21:00


Klockan är slagen. Det är dags för Champions League att kora en vinnare och Real Madrid är stora favoriter på gräset i London. Ancelottis maränger har fått gå en blytung väg för att nå finalen. Manchester City över två matcher och därefter Bayern München har behövt stryka med. Starkt av de vitklädda spanjorerna givetvis.

Nu väntar Dortmund på motsatt sida och den tyska utmanaren har gjort ett lysande Europaspel så långt. PSG kunde med möda och besvär stängas ner där uppoffrande försvarsspel låg till grund för dubbla 1-0:or mot Mbappé och company. Tittar vi till underliggande siffror likt xG var det givetvis ett mindre rån och de gulsvarta ska såklart tacka fru fortuna för avancemanget i mångt och mycket. Nu väntar ändå bara en ynka strid på neutral mark i England. 90 välfungerande minuter där tyskarnas kontringsspel kommer vara nyckeln till framgång då jag räknar med ett ganska stort bollinnehav för Real. Att Dortmund ändå ska orka hålla 0-0 eller 1-1 under ordinarie tid tycker jag ändå inte ska anses orimligt och när pluslinan befinner sig över 2,30 i odds är det ett kul inslag för en neutral åskådare likt undertecknad att kryssa ner.


Trippeln

BP - Malmö FF: Över 2,5 mål @ 1,55
Sirius - IFK Norrköping: Under 3,5 mål @ 1,50
Borussia Dortmund - Real Madrid: Dortmund +0,5 @ 2,32

Totalt odds: 5,39


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip