Både lördagen och söndagen ska förgyllas med lite sköna TV-tripplar och efter att ha blickat ut mot lejonparten EM-matcher under lördagen är det nu fullt fokus på Superettan. Både Landskrona och Öster tror jag har fina chanser att nypa segrar i sina respektive strider och i Göteborg ser jag inte att mötet ÖIS - Skövde kommer att ticka mållöst särskilt länge. Nu kör vi! 


Landskrona - Östersund: Hemmaseger @ 1,83

Tävling: Superettan
Plats: Landskrona IP
Tid: 13:00


Det är svårt att inte bli imponerad av Landskrona. Skåningarna har gått fram som en maskin under våren och står efter 13 omgångar enbart noterad för en ynka torsk. Boisarna är ett helt okej herrskap i offensiv riktning men det är först och främst bakåt som jag låtit mig imponerat allra mest av de vitsvarta. Tio mål i brakan innebär ett mäktigt snitt på 0,77 mål per match. Siffror som bara Öster och Brage kan mäta sig med. 


Dagen till ära ska skåningarna få främmande från norr. Östersund är på besök och även om ÖFK sett allt bättre ut på slutet är det inte frid och fröjd i jämtarnas läger. Som bekant så har en av länets största fotbollsprofiler i keepern Aly Keita hamnat i blåsväder. Målvakten är misstänkt för olika typer av brott och enligt involverade personer inom föreningen så är inte burväktaren en herre som kommer spela mer i föreningen. Andrew Mills kommer av allt att döma få axla rollen som förstaslips i ÖFK framöver. Även om gästerna utåt inte vill få oss att tro att detta kommer påverka sporten har jag ändå svårt att se att så inte blir fallet. Spel på naturgräs är dessutom ett aber och när hemmasegern betalar över 1,80 i odds behöver vi inte fundera mycket längre. Ett riktigt bra spel helt enkelt. 

 

Trelleborg - Öster: Bortaseger @ 1,96

Tävling: Superettan
Plats: Vångavallen
Tid: 15:00


Vi stannar kvar i Skåne men tar oss ännu längre söderöver. Trelleborg ska stångas med Öster på Vångavallen denna söndag och trots att TFF fått med sig poäng i åtta av nio raka bataljer är jag denna gång inne på att de blåvita kommer få svårt att hänga med i svängarna. 


Öster är på besök under eftermiddagen och ÖIF visade klass då Helsingborg tämligen bekvämt kunde rullas över i förra omgången. 4-0 i Växjö var ett styrkebesked efter två mindre bra prestationer och viktigt såklart med leverans från spelare som Rodic och Bergmark-Wiberg. När vi framåt hösten kommer summera serien är jag tämligen övertygad om att vi får se Öster tillsammans med nyligen nämnda Landskrona samt ytterligare ett lag bland de tre främsta. Givetvis om inget anmärkningsvärt händer under sommaren. Med allt detta sagt köper jag inte alls in mig på att ÖIF ska stå i nästan dubbla stålar på Vångavallen. Gästerna trivs ypperligt på gräs och ska kunna stänga ner en tämligen svag TFF-offensiv och till slut också kunna penetrera de blåvitas solida defensiv. Tvåan kastas in i trippel-leken. 

 

Örgryte - Skövde: Båda lagen gör mål @ 1,74

Tävling: Superettan
Plats: Gamla Ullevi
Tid: 15:00


Vi knyter ihop säcken med ett besök på Gamla Ullevi. Örgryte fortsätter sin minst sagt problematiska Superettan-resa. Efter två raka säsonger med negativt kval så var givetvis tanken att Sällskapet skulle stabilisera sig i år. Så har inte fallet blivit men just nu befinner sig göteborgarna långt ner i tabellens bottenskickt. 


Skövde kommer till Västkusten med hopp om poäng. SAIK har som bekant lagt konstgräs på Södermalms IP och precis som jag beskrev det i Europatips-texten kan detta bli ett beslut som kan stå klubben dyrt i längden. Gästerna trivs nämligen inte alls på det nya underlaget och gör istället sina bästa matcher på naturgräs. Något som både Helsingborg och Varberg på sistone fått känna på. Även om jag inte är helt säker på att besökarna från “schlätta” kommer att triumfera denna eftermiddag, är jag ändå inne på att ÖIS någon gång under matchen får kapitulera. Därtill såg också Örgrytes offensiv mot Landskrona bra ut senast. Tre mål mot skåningarna på bortaplan är svårt att racka ner på. Att båda lagen gör mål till över 1,70 i odds känns som en liten no brainer. 

 
Trippeln
Landskrona - Östersund: Hemmaseger @ 1,83
Trelleborg - Öster: Bortaseger @ 1,96
Örgryte - Skövde: Båda lagen gör mål @ 1,74


Totalt odds: 6,24


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip