Vi drar igång EM-kvartsfinalerna med en riktigt höjdare. Spanien - Tyskland känns brännhet på förhand och en strid som jag inte tror kommer bli särskilt målrik. I kvällsmatchen testar jag däremot ett mindre överspel då (1,5-linan) prisas löjligt högt. Sist men inte minst hugger vi tag i en Copa América-dust där Kanada är en underdog att ge förtroende till. TV-pengen är placerad så nu kör vi!

Spanien - Tyskland: Under 2,5 mål @ 1,77

Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Mercedes-Benz Arena
Tid: 18:00


Det är EM:s två bästa lag i mitt tycke som nu går upp i klinch. Spanien har varit lysande genom hela gruppspelet och hade därtill inga som helst problem med att spela bort Georgien i åttondelen. Lamine Yamal har tillsammans med Nico Williams varit stora utropstecken för La Roja och en duo som tillsammans med Rodri, Carvajal och övriga i den spanska dressen nu ska försöka utmana och orka stänga ner ett stabilt Tyskland.

Värdnationen fick precis den start som jag tror krävdes i årets EM. 5-1 mot Skottland gav Nagelsmann och gänget arbetsro. Wirtz och Musiala gör bra saker offensivt och som städgubbe på mitten finns superstjärnan Kroos. Med tanke på vad som nu står på spel är jag däremot helt inställd på en något mer återhållsam offensiv från båda håll. Jag tror inte detta blir en dust där chanser i massor kommer att bytas mellan lagen.

Med detta i åtanke mår vi bra genom att sitta med ett under 2,5-spel.


Portugal - Frankrike: Över 1,5 mål @ 1,44

Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Volksparkstadion
Tid: 21:00

Portugal hade jag som en tydlig outsider i tävlingen inför mästerskapet. Insatsen i sista gruppspelsmatchen mot Georgien (0-2) var dock undermålig och inte heller mot Slovenien så lyckades portugiserna lösa något spelmål. Det innebär att Ronaldo och company spelat 210 minuter utan mål framåt och en straffläggning räddade nationen från ett stort fiasko.

Inte heller Frankrike har glänst. Les Bleus har ett otydligt spelsystem och en herre som Mbappé är mållös genom hela tävlingen. Att båda dessa herrskap krampat en aning framåt gör att spelbolagen dragit ner på nationernas offensiva förväntningar. Det ska vi nyttja nu. Jag tror inte att dessa sällskap traskar av 90 minuter av fotboll utan baljor i framkant. Nyss nämnda Mbappé har absolut en balja inom sig och för Portugals sida finns det målskyttar både till höger och vänster.

1,5-linan är givetvis låg och prisas därefter men detta är ett utmärkt inslag då vi bygger trippel.


Venezuela - Kanada: Bortaseger @ 2,95

Tävling: Copa América
Plats: AT&T Stadium
Tid: 03:00


Det spelas som bekant landslagsfotboll i Nordamerika just nu också. Copa América-slutspelet avgörs och kvartsfinalerna ska nu börja rulla igång. En av nationerna som överrakstat mest så långt är Venezuela. Sydamerikanerna har triumferat vid samtliga tre tillfällen i gruppspelet. Urstarkt såklart då ingen direkt trodde på nationen inför detta mästerskap. Salomón Rondón har visat offensiv klass och även en rutinerad lirare som Machíns har varit vass. Sistnämnda gubbe är dock avstängd nu. Ett avbräck minst sagt.

Nu ställs Venezuela mot ett bra Kanada som hittills inte riktigt kommit upp i sin fulla potential. Larin och David är ändå offensiva klasspelare och längre bak i ledet finns en urstark Davies att luta sig mot. Jag tror att Kanada har kraften att växla upp. Detta är ett långskott, jag vet. Men Kanada till omkring tre gånger stålarna är felprisat i min bok. En okej dag så ska Lönnlövens fotbollsherrar utmana om segern här och på en skön TV-lapp är tvåan ett häftigt inslag.Trippeln

Spanien - Tyskland: Under 2,5 mål @ 1,77
Portugal - Frankrike: Över 1,5 mål @ 1,44
Venezuela - Kanada: Bortaseger @ 2,95

Totalt odds: 7,43Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip