Det är återstart för Allsvenskan som gäller denna helg och i Borås ska Elfsborg, utan Jimmy Thelin på bänken försöka montera ner BP. Det tror jag att de gulsvarta lyckas med. I EM-slutspelet synar vi minst ett schweiziskt mål samt en fin hörnlina. Let’s go!

Elfsborg - BP: Hemmaseger @ 1,83

Tävling: Allsvenskan
Plats: Borås Arena
Tid: 15:00


Vi är tillbaka med matcher från Allsvenskan igen och för Elfsborgs del blir det en häftig andra halva på säsongen i och med Thelins flytt till Skottland och Oscar Hiljemark vid rodret. Spännande minst sagt. Boråsarna har väl inte riktigt levt upp till sina egna och även alla runtomkrings förväntningar i år. Uppsidan finns ändå där och på hemmaplan har IFE fyra raka vinster i ligan med fina 13-2 i tillhörande målskillnad.

BP har varit ganska svårslagna genom hela säsongen (tre förluster). Faktum är att endast Malmö (1) torskat färre matcher samtidigt som de rödsvarta i hälften av sina framträdanden lirat kryss. Bland annat finns tre raka 1-1-matcher på främmande underlag att notera men nu går de rödsvarta bet. Som helhet håller jag ändå Elfsborg som det bättre laget och visst ska arrangörernas klättring i tabellen starta nu.

När lagen lirade motsvarande fajt i fjol så vann de gulsvarta med 5-0 och spelbolagen skickade ut ettan till 1,30-1,40 i odds. Nu får vi spela ettan till över 1,80. Det är såklart för bra för att inte testa.


England - Schweiz: Schweiz gör mål @ 1,57

Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Merkur Spiel-Arena
Tid: 18:00


England hade en gigantisk portion flyt som tog sig till kvartsfinal. Bellinghams drömmål på stopptid till 1-1 mot Slovakien låg till grund för britternas förlängningsseger. Trots vinsten är det knappast frid och fröjd runt laget och Southgate är ifrågasatt på sin tränarpost.

Kikar vi på en del underliggande nuffror så kan i alla fall engelsmännen rulla boll. Nära 60 procent innehav finns att skåda men längre fram i banan är det få, om ens någon, som vågat ta tag i bollen och klivit fram för att på allvar skapa större chanser. Den totala xG:n för England ligger runt 3,5-4,0 över fyra raka matcher. Riktigt dåligt såklart. England är favoriter nu och det köper jag på något märkligt sätt ändå. Kvalitén finns där. Men det är inte mot britterna vi i första hand ska blicka utan mot ett häftigt Schweiz som jag tror kommer pressa in åtminstone en boll. Alpmännen har så långt tryckt in sju mål i tävlingen. Frekvensen av skotten som avlossas som kommer på mål är över 15 procent vilket är bäst av alla lag som finns kvar i tävlingen. Mål i samtliga matcher har också Xhaka och hans landsmän mäktat med och den sviten tror jag lever kvar även efter kvarten. Nästan 1,60 i odds på ett schweiziskt mål över 90 minuter är jättebra och klickas.Nederländerna - Turkiet: Över 10,5 hörnor @ 2,10

Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Berlins Olympiastadion
Tid: 21:00


Det känns som att vi kommer få skåda en härlig match i Berlin under lördagskvällen. Nederländerna visade upp ett fint offensivt register då Rumänien tämligen bekvämt kunde avfärdas i åttondelen. Där och då matade Oranje in 13 hörnor (totalt 17 i matchen) och tulpanmännen har snittat nära sju hörnor per match så långt i mästerskapet.

Turkiet är också offensivt fina och använder sina kanter på ett förtjänstfullt sätt. De rödklädda har över tävlingen i stort noterats för två hörnsparkar färre än Nederländerna vilket innebär totalt 25 stycken och ett snitt på 6,25. Att Demiral, Yüksek samt Orkun Kökcü är borta gör Turkiet svagare som lag, men jag tror ändå att Vincenzo Montellas mannar kommer att tillföra en del hörnor även denna gång.

Över 10,5-linan ska orka passeras och över dubbeldeg så tycker jag att detta är ett riktigt välansat spel.Trippeln

Elfsborg - BP: Hemmaseger @ 1,83
England - Schweiz: Schweiz gör mål @ 1,57
Nederländerna - Turkiet: Över 10,5 hörnor @ 2,10

Totalt odds: 6,03


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip