Vi blickar ut mot ett gäng allsvenska matcher under söndagen och tre av dessa finns att sätta tänderna i på en skön TV-trippel. Göteborg med ny tränare vid rodret ska kunna pressa in en seger i Värnamo och på Gamla Ullevi tror jag det blir en hel del mål att syna. Malmö vinner med största sannolikhet mot Halmstad men knappast med mer än 2,3-0. Nu kör vi!

Värnamo - IFK Göteborg: Bortaseger @ 2,48

Tävling: Allsvenskan
Plats: Finnvedsvallen
Tid: 14:00

Stefan Billborn kan komma att få klara sig utan Malick Yalcouyé i sin första allsvenska match som tränare för Blåvitt. Ynglingen är troligen förlorad till Brighton detta sommarfönster och det ryktas om en prislapp strax norr om 100 miljoner. En “känning” fick 18-åringen att kliva av träningen under fredagen och några risker lär knappast tas med stjärnan.

Med eller utan Malick på planen i Värnamo så tror jag att Änglarna har bra chanser att vinna.
Göteborgarna gick på sommarlov med en 1-0-seger mot Elfsborg i trunken samtidigt som smålänningarna fick på läppen av Mjällby hemma. Lagen befinner sig på samma poäng (14) i tabellen och i slutändan tror jag att vi får se grabbarna från Västkusten före Värnamo i serien.

En seger nu skulle givetvis smaka mumma för herr Billborn och till nästan 2,50 i odds tycker jag det finns utrymme för att testa en Blåvitt-skalp på Finnvedsvallen.


GAIS - Hammarby: Över 2,5 mål @ 1,73

Tävling: Allsvenskan
Plats: Gamla Ullevi
Tid: 16:30


Det väntas lapp på luckan i Göteborg och det är inte Blåvitt som står för festen. Denna gång är det GAIS som tillsammans med Bajens fans kommer att pryda Gamla Ullevi med stämning.

Omkring 17.000 åskådare lär inte bli besvikna på hur denna match kommer att arta sig då jag tror vi får se full fart framåt från båda sidorna. GAIS har vunnit fem raka matcher på eget gräs. Bland annat har både Häcken och IFK Göteborg fått på läppen här. Nykomlingen har under hela våren och försommaren levt på ett häftigt rus och behöver inte på något sätt be om ursäkt för sina framgångar. Hammarby å sin sida klev in på ledigheten med tre raka vinster och ett anfallsspel som bitvis såg jättebra ut.

Gästerna har också vid elva av tolv tillfällen passerat 2,5-linan samtidigt som gaisarna kravlat sig över denna höjd vid fem av sex tillfällen hemma och åtta av tolv totalt. Att chansvärderingen på spelet därmed ligger omkring 57 procent känns i min bok för lågt. Jag hade tyckt 60-65 procent varit mer i nivå med hur spelet så långt sett ut och därmed är jag tidigt inne på att nypa 2,5-linans översida.Malmö FF - Halmstad: Malmö under 3,5 mål @ 1,46

Tävling: Allsvenskan
Plats: Eleda Stadion
Tid: 16:30


Malmö ser fina ut och spelet på Stadion är bedårande. Inte ett poängtapp så långt där endast Elfsborg lyckats måla är dessutom ett mäktigt facit. MFF prisas som vinnare av spelbolagen här till omkring 85-procentiga favoriter. Med allsvenska mått mätt är detta siffror vi sällan ser och givetvis tror jag också på skånsk seger dagen till ära.

Korrekt lina på Stadion för Malmö-mål är i runda slängar 3,0 Asian. Den är hög minst sagt. Malmö har över sina 13 första matcher petat in 34 mål med en tillhörande xG på drygt 26. Jättefina siffror såklart. Drygt 2,5 mål i snitt per hemmamatch framåt är starka papper men efter ett längre uppehåll så tror jag ändå att Di blåe behöver en tid på sig att komma rätt in i grejerna igen. Halmstad kommer från start stå lågt och hoppas kunna nyttja en eller annan omställning. Visst är hemmalaget vana vid att föra sina matcher men att göra fyra mål eller fler i en match, mot vilket motstånd som helst i Allsvenskan, är svårt.

Jag tänker mig att denna dust stannar vid 2-0 eller kanske 3-0 vilket såklart är ett utmärkt resultat för serieledarna.Trippeln

Värnamo - IFK Göteborg: Bortaseger @ 2,48
GAIS - Hammarby: Över 2,5 mål @ 1,73
Malmö FF - Halmstad: Malmö under 3,5 mål @ 1,46

Totalt odds: 6,26


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip