Vi ger oss i kast med en trippel dagen till ära. En tur till Färöarna följer vi därefter upp med inslag från både EM och Copa América. Båda semifinalerna i dessa tävlingar tror jag blir ganska återhållsamma rent chansmässigt. Något som vi ska ta tillvara på. På Djúpumýra tror jag däremot på Klaksvík som brukar vara svårfångade i Europaspelet hemmavid.

KI Klaksvík - Differlange 03: Halvtid/Fulltid: 1/1 @ 2,60

Tävling: Champions League-kval
Plats: Djúpumýra Stadium
Tid: 20:00


Det var ett smått osannolikt fjolår som Klaksvík stod för. Den lilla ö-klubben skickade som bekant ut både Ferencvaros och Häcken ur Champions League-kvalet och tog sig in i ett Conference League-gruppspel där både Lille och Ljubljana tappade poäng ute på ön.

Nu är det återigen Champions League-kval som står för hemmalagets dörr. Differdange är också ett motstånd som inte bör vålla några större problem, åtminstone inte på hemmaplan. Gästerna från Luxemburg har inte spelat en tävlingsmatch sedan ligaspelet slutade i hemlandet i slutet av maj.

Spelare för spelare är det svårt att få något större grepp om kvalitén. Att värdarna har Páll Klettskard i kanonform är givetvis inget som är dåligt och den 34-årige strikern var också med och gjorde comeback i landslaget i EM-kvalet borta mot Moldavien i mars förra året och har offensiva uppsidor som kan komma till sin rätta nu. Jag tror att hemmaplan på ett blåsigt och svårspelat Färöarna har stor betydelse för utgången och till fint odds (runt 2,60) är halvtid/fulltid-spelet 1/1 riktigt trevligt.


Nederländerna - England: Under 10,5 hörnor @ 1,44

Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Signal Iduna Park
Tid: 21:00


Det är tysk mark som gäller härnäst. Nederländerna och England ska mäta svärd i Dortmund och hur matchen på banan slutar får anses oviss men en sak som jag känner mig tämligen bekväm med är att försvarsspelet kommer att bli en väldigt avgörande faktor på Signal Iduna Park med ett evigt kretsande spel en bit bortom vardera straffområde.

England är som bekant ett av lagen i tävlingen som skapat minst kvalificerade målchanser (xG). Det är anmärkningsvärt givetvis sett till hur fin trupp Southgate ändå har till sitt förfogande. I gruppspelet petade lejonen in två mål totalt och under ordinarie tid i knockout-fasen hittas också två påsar. Britterna snittade i gruppen tre hörnor per match (9 totalt) och desto fler i åttondel och kvart. Där måste vi ändå påtala underlägen och ett jagande mot både Schweiz och Slovakien.

Nederländerna producerade totalt 14 hörnor på tre gruppspelsfajter och även om jag var helt inne på övern i matchen mot Turkiet så var det till stor del på grund av hur spelbilden på förhand skulle te sig. Nu blir det “back to basics" som gäller och en mer återhållsam matchbild. Underspelet (10,5) är jättebra och en nivå jag inte tror dessa nationer traskar över.


Uruguay - Colombia: Under 2,5 mål @ 1,50

Tävling: Copa América
Plats: Bank of America Stadium
Tid: 02:00


Vi stänger igen trippel-butiken med ett Copa América-inslag. Semifinalen från Bank of America Stadium står för dörren och precis som i Tyskland är det knappast någon offensiv klang- och jubelföreställning vi får se.

Uruguay har varit otroligt bra under Bielsas styre. En härlig symbios mellan “den galne” och det uruguayanska landslaget och dess spel har tagit nationen till en välförtjänt semifinal efter att bland annat Brasilien fått på läppen i kvarten. Colombia å sin sida rider på samma typ av framgångsvåg. Även colombianerna har gått fram på ett magiskt fint sätt och kaffeodlarna, Colombia kallas så, visade ingen pardon mot Panama (5-0) i kvarten.

Betydligt mer återhållsam matchbild är att vänta nu då båda lagen vet att ett mål i brakan kan bli förödande. Defensiven sitter som en smäck på bägge sidor och det här är en fajt som tickar 0-0 oftare än 1-1. Med detta i åtanke och med ett underspel vi kan lira till omkring 1,50 är det ett utmärkt sista inslag på trippeln.Trippeln

KI Klaksvík - Differlange 03: Halvtid/Fulltid: 1/1 @ 2,60
Nederländerna - England: Under 10,5 hörnor @ 1,44
Uruguay - Colombia: Under 2,5 mål @ 1,50


Totalt odds: 5,62


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip