Häcken tar emot Aberdeen på torsdagen.
Mitt speltips: Aberdeen vinner, med insatsen tillbaka på kryss. Nordicbet eller Betsson .

Första matchen slutade 5-1 och det var faktiskt klasskillnad mellan lagen. Kunde varit större siffror än det blev till slut. Nu vankas alltså returmöte och då är det väl ett par saker som talar för Häcken:
- Konstgräset på Bravida.
- Skottarna behöver bara undvika att förlora med fyra mål.
- Aberdeen är inte igång med sin tävlingssäsong och då är det en annan grej att spela borta jämfört med att ha 5600 hemmafans som skriker fram en.

Å andra sidan:
Häcken saknar Rasmus Lindgren (fot), Erik Friberg (vad), Daleho Irandust (lår), Samuel Gustafson (lår) och Ali Youssef. Gustafson har inte hunnit spela sedan han värvades i somras, men om de förstnämnda fyra spelarna är friska är de, tillsammans med Jeremejeff, lagets viktigaste spelare i min bok. Mittfältet blir sämre när Friberg är out, samma sak gäller Lindgren och mittförsvaret.

Häcken lär väl ge det ett ärligt försök, men frågan är hur motivationen kommer vara om de inte får in bollen.

Aberdeen är trea bakom Celtic och Rangers i den överlag rätt så svaga skottska ligan. Knappast så att de hade sprungit hem Allsvenskan, men nog hade de funnits med i toppen. Trots att Häcken fick effekt på att Högmo kom in är jag inte så såld på hur laget spelat. Spelare som Leo Bengtsson och Ekpolo har inte haft lika bra säsonger som tidigare och nyförvärv som Heintz och Traore har inte blivit fullträffar ännu. Har funnits bätte Häckenupplagor senaste åren och med några nyckelspelare out tror jag de får problem här.

Jag tycker Häcken blivit väl stora favoriter. Visst har de hemmaplan och konstgräs, men Aberdeen var klart bättre förra veckan och borde kunna undvika att förlora här åtminstone. Räknar med att de kommer med rätt starkt lag för att säkra avancemang.

Speltips: Aberdeen vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort.

This is the stats tab
This is the post tip