X2 i första halvlek blir mitt spel i Häcken-AFC Eskilstuna.
Så länge inte Häcken leder i halvtid sitter spelet.

Matchen spelas på Bravida Arena, så Häcken har hemmaplansfördel. Men det här är en final med allt vad det innebär. Vill tro att det suddar ut lite av Häckens hemmaedge. Dessutom så är Paulinho tveksam till spel. Brassestjärnan kunde inte delta i det mycket heta derbyt i lördags, Alm sa efter matchen att Paulinho troligen skulle bomma även den här matchen. Ett stort avbräck om han inte kommer till spel.
EDIT: Paulinho är med i truppen, men frågan är om han är helt hundra.

Tung lördag förresten. Var det bättre laget i andra halvlek mot IFK Göteborg, men Yasin och drog på sig ett rött kort via en eftersläng. 1-1 stod sig ändå till 96:e minuten utan att det kändes som att Blåvitt var nära ett segermål. Men så släppte Häcken till en onödig kontring och Söder avgjorde med en klinsisk nick. Ruskigt jobbigt resultat.

AFC kommer också från ett jobbigt resultat. MFF var på spelhumör och gjorde utan bekymmer 5-0 på nykomlingarna från Eskilstuna. AFC har en bedrövlig form. 0-3-7 senaste tio. Men de har dragits med en del skador under den här perioden, vilket gjort det svårt för laget. Senast spelade dock både Nalic och Michel - vilket är två otroligt viktiga pjäser. Framför allt MFF-lånet Nalic är key, då han bär AFC:s offensiva spel på sina axlar. Var enligt mig en av seriens bättre spelare första fyra-fem omgångarna. Tror att en sån här stormatch kan vara precis vad det här laget, med den brokiga spelarskara de har, behöver. Saknar dock Avdic igen.

En Europaplats är vad som står på spel och det är såklart stort för bägge lagen. Att det blir full motivation på alla spelare är självklart. I och med att det är en final gör att jag tror matchbilden blir lite annorlunda jämfört med om det varit vanlig allsvensk match. Mer kamp och ställningskrig, mindre risktagande. Att inte åka på första målet blir naturligtvis viktigt, för AFC gäller det att hålla 0-0 en bit in i matchen för att känna att de är med. Visat tidigare att de kan uppträda hyggligt välorganiserat. De kan gå in i den här matchen på ett mer avslappnat sätt än Häcken. Den här matchen blir ett välbehövligt break från den allsvenska bottenstriden och de har alt att vinna. Europaplats för deras del hade varit en stor bonus. Häcken har hemmaplan och all press på sig.

Visst är Häcken rättmätiga favoriter, men jag tror det blir jämnare än om det varit en match i Allsvenskan. Blir inte förvånad om AFC uppträder oerhört disciplinerat och lyckas hålla i 0-0 hela vägen i första halvlek.