BK Häcken tar mot BP på måndagskvällen.
Mitt speltips: Rak seger för hemmalaget Häcken.

Lite ironiskt är det att jag backar upp Häcken för andra omgången i rad. För som jag konstaterade inför förra matchen, när jag rekommenderade spel på Häcken X2 (puh!) mot Djurgården:
Häcken är sämre i år än i fjol. Inte så konstigt om man zoomar ut lite och betänker att de tappat tränare och sex-sju riktigt bra spelare sedan förra sommaren. Men tycker att Häcken värderas lite väl lågt just nu, därför backade jag upp laget mot DIF förra veckan. Därför backar jag upp laget att vinna här.

Samma lag möttes i Svenska Cupens gruppspel under specilla förutsättningar då Häcken behövde vinna med ett par mål. Tog en tidig ledning men BP kvitterade och det blev lite pyspunka. Sett till startelvan där tror jag Häcken kommer ha fem-sex nya spelare med här, vilket förbättrar laget. Sen tror jag det kommer bli bättre gradvis under säsongen, för även om det tappats spelare så har det också värvats namnkunniga gubbar. I den matchen stängde Häcken 10-15 punkter lägre att vinna än vad vi erbjuds här.

BP rankas väl högt?

Bortalaget BP har inlett säsongen bra. 4-0 mot Gais följdes upp med en rättvis krysspoäng mot AIK på Tele2. Att de tapapt nyckelspelare fårn i fjol som Leach-Holm, Oscar Pettersson, Söögard och ett par gubbar till (Inoussa till Häcken exempelvis) har inte blivit utslagsgivande hittills i alla fall. Imponerande hantverk av en skicklig tränarduo i Mellberg/Engelmark. Men över tid måste det bara märkas och jag är fortfarande inne på att BP hör hemma på plats 11 eller lägre när vi summerar säsongen.

Kan gå in i den här matchen avslappnade med fyra poäng och kommer försöka spela sitt egna spel här. Tror en sån motståndare passar Häcken betydligt bättre än exempelvis Mjällby, som stängde ner totalt på Hisingen i premiären. Såg bara mot Djurgården vad Häcken kan göra om de får lite ytor att springa på - Layouni, Chilufya m.fl. är betydligt bättre på sånt spel än att bryta ner ett lågt stående välorganiserat lag.

Sen tycker jag BP ändå haft lite medstuds hittills. Släppte till en hel del mot Gais och kom tillbaka sent mot AIK på en billig straff (spelmässigt absolut rättvist). Så jag tycker inte prestationerna ska överskattas alltför mycket.

Dags för Häcken att plocka säsongens första trepoängar - det tror jag laget har goda chanser att lösa.

Speltips: Rak seger på Häcken.
This is the stats tab
This is the post tip