Skräll-spel i måndagens alsvenska: Elfsborg dnb, pengarna tillbaka på kryss, till 3.85 gånger pengarna spelas.

Ja, jag har sett Elfsborgs rätt usla säsongsinledning. Men nej, jag har inte gett upp hoppet om laget. Än. Därför tycker jag det finns fint värde i laget här.

Kapaciteten finns ju där. Lundevall är en av seriens bästa offensiva spelare. Jebali har spetsegenskaper som få andra i den här serien. Om han förbättrar sitt beslutsfattande hade han kunnat spela i en bättre liga. Ishizaki håller fortfarande hög klass för AS. Gojani är en bra allsvensk mittfältare. Frick och Prodell är två okej forwards. Så, på pappret, är det här ett lag som borde kunna så mycket bättre än vad de visat hittills. Thelin har inte fått det att lossna än, men det borde rimligen komma snart. Kommer från en okej hemmapoäng mot AIK (0-0). Bra insats i en jämn match som kunnat gå åt båda hållen. Kanske ett tecken på att formen är i antågande?

När Elfsborg gått igenom tunga allsvenska perioder de senaste säsongerna har det ofta varit försvaret som stjälpt laget. I år har de bara släppt in åtta mål, vilket är "topplagsbra". Dessutom: expected goals för insläppta mål är näst lägst i serien - bara just Häcken är bättre. Å andra sidan har Elfsborg bara gjort sex mål, vilket är en logisk utdelning sett till deras xg-värde för gjorda mål. Sämst i serien där.

Kort och gott: Elfsborg skapar och släpper till få vassa målchanser. Med tanke på hur bra spelare det finns offensivt, med as-mått mätt, så måste det lossna offensivt snart. Jag tror att Elfsborg kommer gå en bättre period till mötes när de hittar mer rätti sitt offensiva spel. Saknar Samel Holmén här (avstängd). En central mittfältare och pådrivare, men frågan är om det är ett stort avbräck. Jag tycker, sett till hela hans återkomstperiod räknat från förra sommaren till nu, att han är en besvikelse sett tillförväntningarna. Elfsborg har bra alternativ på hans position.

Häcken vann med 3-0 mot Trelleborg senast, vilket nog var välbehövligt efter tre raka utan vinst innan dess. Startat Allsvenskan okej - elva poäng på sju matcher är inget super-facit. Tycker inte de imponerat särskilt mycket i någon match hittills. Vunnit matcherna de ska vinna (Kalmar, Dalkurd och Trelleborg) men har inte bjudit på något bländande spel. För mig är Häcken lite av ett frågetecken hittills. Visst är kapaciteten skyhög, och jag tror laget kommer komma före Elfsborg, men är har de blivit lite väl stora favoriter kan jag tycka. Känslan är att de fortfarande famlar lite vad gäller offensiven - vilken är den optimala uppställningen egentligen?

Häcken är rättmätiga favoriter, men de har blivit alldeles för stora sådana här. Elfsborg ligger för tillfället i botten men lär klättra till, åtminstone, övre halvan. Även Elfsborg har bra kapacitet i laget. Lite av ett derby här med allt vad det innebär. För mig har boråsarna bättre chans än vad oddsen säger.

Tror det kan passa Elfsborg rätt bra att spela utan press i en match. Kommit en del kritik mot laget, men här har de allt att vinna och slipper föra spelet. Kan de få in Lundevall med boll bakom Häckens offensiva ytterbackar kan Elfsborg skapa en hel del här. Även Jebali är vass när det vankas omställnngar.

Skrälläge?

This is the stats tab
This is the post tip