Elfsborg reser till Hisingen för bortamatch mot Häcken på torsdagen.
Mitt speltips: Rak seger på hemmalaget.
2.15 hos Betsafe & Nordicbet .

Elfsborg är alltjämt obesegrade. Var illa ute mot ett skadedrabbat Kalmar FF i måndags, men lyckades vända sent och vinna. Tycker dock inte insatsen var särskilt bra. Kanske ett tecken på att laget börjar krokna lite nu efter det tajta matchandet? Kvitteringen kom på en fast situation och hade sedan rejält momentum mot ett självförtroendefattigt Kalmar FF. Innan dess spelade Elfsborg 120 tunga cupminuter mot Blåvitt. Matchats hårt och har gått runt på väldigt få spelare. Första offret för det tajta spelschemat blev Okumu, som drog en baksida mot Kalmar FF. Är väldigt förtjust i mittbacken, som är en best i eget straffområde. Hade varit mer hajpad om han tillhört en större klubb, för han är en av de bästa mittbackarna i serien såhär långt. Stort avbräck att han troligen inte kan vara med.

Elfsborg får bara två vilodagar inför den här matchen. Knappast optimalt när laget gått runt på få spelare och kört med samma elva i match efter match (inklusive cupspel). Det här blir tionde matchen på en månad.

Häcken blandar och ger. Slog Hammarby i förrförra omgången, men följde upp det med att förlora med 3-1 mot Mjällby på Strandvallen. Var en rätt jämn match där Mjällby var väldigt effektiva. Att förlora mot en nykomling med 3-1 låter värre än det är, Mjällby är riktigt bra för dagen. Har annars fått igång Söderlund, som kommer bli bättre och bättre som den där strikern som ska peta in bollarna. Han blir farlig i den här matchen med tanke på att Okumu lär saknas. Får tre vilodagar inför den här matchen, vilket blir ett plus särskilt då Häcken inte spelade semifinal i cupen förra veckan.

Häcken är alltid bra hemma, där de har raden 2-1-0 hittills. Förlorade visserligen rättvist hemma mot just Elfsborg i cupkvartsfinalen för tre veckor sedan, men borde ha lärt sig ett och annat från den matchen. Här tycker jag de ska ha bra chans att vinna mot ett Elfsborg som måste krokna snart. Säderlund avgör?

This is the stats tab
This is the post tip