BK Häcken:

Damallsvenska tabellettan BK Häcken står inför en tuff utmaning i Champions League-kvalet där nederländska FC Twente står för motståndet. BK Häcken har inte varit i toppslag på sistone med bara en seger på de fem senaste – och blott två gjorda mål framåt. Samtidigt har Häcken bara släppt in två mål under de fem, när de målsnåla matcherna duggat tätt. Senast mot Vittsjö tog man ledningen tidigt genom Rosa Kafaji, men lyckades inte hålla hela vägen och ta tre poäng hemma på Bravida Arena när Vittsjö kvitterade i matchens absoluta slutskede – genom målvakten Lainey Burdett.

Häcken är dock kvar i tabelltopp, en poäng före Hammarby. I fjol tog sig Häcken också till Champions Leagues andra kvalrunda, där det blev uttåg mot franska storklubben Paris Saint-Germain. Målskyttet har som sagt gäckat Häcken på sistone och trots att man ägde stora delar av matchen mot Vittsjö, utan att kunna döda matchen och två gjorda mål på fem damallsvenska matcher efter VM oroar.

Twente:

Har inlett säsongen i Eredivisie finfint med tre segrar på lika många försök och 12-1 i målskillnad och lär anlända till Göteborg med gott självförtroende inför det första mötet i dubbelmötet i Champions Leagues andra runda. I föregående kvalrundor har FC Twente besegrat Sturm med 6-0 och vann senast med 3-2 borta mot spanska Levante.

Twente vann cupen och blev tvåa i ligan i fjol, en poäng bakom Ajax som man besegrade i Eredivisie Cup-finalen. Tränare Joran Pot hymlar inte med att siktet är fast inställt på att ta sig till Champions League-gruppspelet den här säsongen.

Häcken har inte inlett hösten i toppslag

Häcken har inte inlett hösten i toppslag med bara en seger på de fem senaste och Göteborgslaget har problem med målskyttet. Det här blir en tuff match för Häcken mot ett Twente som inlett fint i den nederländska ligan och som har sex nederländska VM-spelare i truppen. Raka tvåan finns till 2,10 hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip