BK Häcken -1 (asian) hemma mot HBK.

Uddamålsseger för Häcken = Pengarna tillbaka.
Tvåmålsseger (eller mer) för Häcken = Vinst på spelet.
HBK-poäng = Förlust på spelet.

Positiva truppbesked för Häcken: Friberg och Rasmus Lindgren är åter tillgängliga efter avstängningar. I stort sett bara långtidsskadade Sudic och Faltstas som är out.

Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Egzon Binaku, Kari Arkivuo, Juhani Ojala, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Joel Andersson, Chisom Egbuchulam, Nasiru Mohammed, Jakob Lindström, Gustav Berggren, Erik Friberg, Mohammed Abubakari, Alexander Farnerud, Paulinho, Daleho Irandust, Alhassan Kamara, Shkodran Maholli.

Häcken gjorde ingen bra match i lördags mot Kalmar, men vann ändå efter ett sent segermål. Ger säkert en boost in i den här matchen. Får nu en extra vilodag jämfört med Halmstad, som föll hemma mot Bajen med 2-1 i söndags. Den här matchen spelas dessutom på konstgräset på Bravida Arena. Har stor respekt för Häckens högstanivå där.

Halmstad är segerlösa efter premiärvinsten mot Östersund. Ett mål framåt de senaste fem matcherna skvallrar en del om problemet: offensiven är väldigt tam.

Var ett tag sedan Häcken kunde mönstra starkaste elvan. Skador + avstängningar har ställt till det. Den här matchen kommer rätt lägligt för deras del. Fått en extra vilodag och spelar inte förrän på söndag. För Halmstads del väntar hemmamatch mot Örebro på lördag: en match de nog bör vinna. Kanske prioriteras den fajten lite i det täta spelschemat som råder just nu? Med tanke på att ÖSK är en bottenkonkurrent.

Häcken känns stabila bakåt och har ett gäng vassa individualister offensivt. Konstgräs, extra vilodag och i grunden ska det skilja en klass mellan de här båda och jag backar hemmalaget.

This is the stats tab
This is the post tip