Helsingborg gästar BK Häcken i cupens sista omgång.
Mitt speltips: Under 2,5 mål.
Odds 2.20 hos Betsafe & Nordicbet .

Helsingborg är utslagna efter underkända en poäng på två matcher mot Gauthiod och Dalkurd. Häcken har väl i princip säkrat gruppsegern, kryss räcker här. Vinner nog gärna för att försöka bli en av de bästa ettorna.

Häcken har dragits med en hel del skador på försäsongen. Irandust är out sedan tidigare. Här är även Jeremejeff borta, ett tungt avbräck då centertanken är viktig som referenspunkt i offensiven. Dessutom står Ekpolo över, den ständigt överlappande högerbacken bildar en spännande högerkant tillsammans med nye Benie Traore, så det ser jag som ett offensivt avbräck. På plussidan kan nämnas att nyförvärvet Lahne är med i truppen, men återstår att se vilket skick han är i - har väl inte imponerat i Allsvenskan tidigare direkt.

Även Helsingborg har ett par avbräck:
Brandur Henriksson, Lindegaard och Häckennyförvärvet Lundberg är skadade. Keepern Lindegaard ett defensivt avbräck såklart, men ska inte spela så stor roll. Har annars kvar stora delar av fjolårets trupp, men har sett rätt så uddlösa ut i de två första cupmatcherna åtminstone. Nye coachen Lennartsson är en "defensiv trygghet först"-tränare, så rimligt att han jobbar med det. Stora målet för säsongen är såklart att ta klivet tillbaka till Allsvenskan. Ser det här som en viktig match i att förbereda laget för säsongen som kommer.

Häcken har såklart en bra offensiv även när deras två bästa offensiva kort (Jeremejeff och Irandust) är borta. Men lika farliga känns de inte utan dessa. Alms lag är stabila bakåt med bra mittbackar och två skickliga defensiva mittfältare, så Helsingborg kommer inte få det så lätt att näta tror jag. Att det ska bli tre mål känns mycket här.

This is the stats tab
This is the post tip