Eskilstuna gick in i går. Hoppas på att Blåvitt löser poäng i derbyt.

Senaste derbyn

2016
Häcken - Blåvitt 2-2
IFK Göteborg - Häcken 1-0

2015
IFK Göteborg - Häcken 4-0
Häcken - IFK Göteborg 1-2

Allsvenskan
10. Göteborg 5 1 4 0 6:4 7
12. Häcken 5 1 3 1 3:3 6

Häcken hemma
0-0 mot Djurgården
1-2 mot Norrköping

Formen
O, F, V, O, O

Senaste match
Örebro - Häcken 0-0

Blåvitt borta
2-0-seger mot Sirius
1-1 mot Östersund

Formen
O, O, O, V, O

Senaste match
IFK Göteborg - Hammarby 1-1

IFK Göteborg har inlett ungefär som jag förväntade det. Laget har inget med SM-guldet att göra, men startelvan är bra och laget gnuggar på och är svårslagna. Ännu ingen förlust den här säsongen, men endast en seger och fyra kryss. Framåt har man ett riktigt bra anfallspar med Micke Boman (3 mål) och Hysén på en kasse. "Mix" är riktigt skön på mitten och i kväll förväntas Seb Eriksson gå ned på vänsterbacken för att täppa till där nere. Även om jag håller Häcken högre så tror jag att Blåvitt har en bra chans till poäng med tanke på hur mycket Häcken underpresterat rent anfallsmässigt. Dessutom saknas både Alexander Farnerud och Emil Wahlström som båda är viktiga spelare. Tycker att Häcken seglat upp som för stor favorit med tanke på dagsform och tidigare möten mot Blåvitt.

Preliminära startelvor

Blåvitt: Pontus Dahlberg - Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne, Sebastian Eriksson - Henrik Björdal, Mix Diskerud, Abdul Razak, Sören Rieks - Mikael Boman, Tobias Hysén.

Häcken: Peter Abrahamsson - Joel Andersson, Rasmus Lindgren, Juhani Ojala, Kari Arkivuo - Erik Friberg, Mohammed Abubakari - Nasiru Mohammed, Daleho Irandust, Paulinho - Alhassan "Crespo" Kamara

BK Häcken saknar Alexander Farnerud och Emil Wahlström

SPELTIPS
Lirar X2 till 1,73 hos bet365 (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip