Under 2,5 mål blir mitt spel i Göteborgsderbyt mellan Häcken och Blåvitt.

Het match väntar. Häcken har de senaste säsongerna varit bättre än Blåvitt, som någonstans ändå är storebrorsan i stan. I år har Blåvitt som bekant överraskat stort och för första gången på ett par år verkar det bli ett race om vilket lag som blir bäst i Göteborg. IFK-tränaren Poya passade på att kasta lite eld på brasan med ett par vassa uttalanden tidigare i veckan. Så det här blir prestigefyllt!

Häcken har frågetecken på Paulinho. Ett stort offensivt avbräck om inte brassen kommer till spel. I de bakre leden har Rasmus Lindgren och Toivio lämnat klartecken för spel. Av träningsrapporterna att döma verkar det bli Arkivuo istället för mer offensivt skicklige Adam Andersson. Häcken har släppt in minst antal mål i serien (tillsammans med AIK och MFF) trots att de släppte in tre i freakmatchen mot Sirius i förra omgången. Hållit nollan tre gånger den här säsongen.

Tänkbart lag:
Abrahamsson
Ekpolo, Toivio, Lindgren, Arkivuo
Friberg, Faltsetas
Yasin, Irandust, Celik
Jeremejeff.

Blåvittkeepern Giannis Anestis har lämnat klartecken till spel. Han plågades av höftsmärta i senaste matchen, men är alltså redo. Även defensivt skicklige mittfältaren Alhassan Yusuf är med i truppen. Blåvitt kommer från två raka 0-0-matcher (Hammarby och MFF) som innehållit väldigt få målchanser. Den tidigare så flödande offensiven har sett lite trubbigare ut än tidigare, vilket inte är konstigt. De flesta nyckelspelare är väldigt unga och det är naturligt att prestationerna varierar.

Under Blåvitts succévår har mest fokus riktats mot de offensiva spelarna. Men vi ska inte glömma att även försvarsspelarna har höjt sig jämfört med förra säsongen. Starfelt har varit en av seriens bästa mittbackar och ytterbackarna, som jag trodde skulle vara en defensiv svaghet, har hållit tätt på flankerna.

Tänkbart lag:

Anestis,
Ohlsson, Starfelt, Calisir, Wernersson
Erlingmark, Yusuf
Karashvili, Karlsson-LAgemyr, Nygren
Söder


Blir en rejäl prestigematch det här. Tror på mycket ställningskrig framför allt till en början. En match där bägge lagen är väldigt medvetna om styrkorna hos motståndaren, kanske framför allt de snabba omställningarna. Därför tror jag på en hel del riskminimerande aktioner och rätt chansfattigt. Därför tror jag underspelet är en bra startposition, där man ganska snabbt kommer kunna spela ö2/ö1.75/ö1.5 om det börjar öppna upp sig.

1-0/1-1/2-0/0-0 är tänkbara resultat i min bok.

This is the stats tab
This is the post tip