Göteborgsderby väntar på söndagen när Blåvitt gästar BK Häcken.
Mitt speltips: Häcken vinner.
2.05 hos bet365 .

Hemmalaget Häcken fick en enkel resa hemma mot AIK i onsdags. Tidigt ledningsmål och det var inget snack om saken efter det. Återigen mycket bra insats av Irandust m.fl. 15-1 i målskillnad och tabellraden 4-1-0 på hemmaplan i Allsvenskan hittills i år imponerar. Är ett av lagen som förmodligen inte lider så mycket av att spela utan publik. Får en extra vilodag inför den här matchen jämfört med IFK Göteborg.

Blåvitt gjorde en i långa stunder bra match mot Falkenberg. Gick upp till 2-0 och hade verkligen koll på matchen trodde man. Släppte dock in Falkenberg i matchen och i 95:e kom kvitteringen som ett brev på posten. Två mycket jobbiga poäng att tappa för ett lag som hade behövt ta med sig energin in i fortsättningen. Positivt därifrån var att Jakob Johansson fick göra sin första match för säsongen. Dock tydligt att han inte är nära full form ännu.

Som jag varit inne på tidigare - IFK-truppen är inte särskilt bred nu när ett par spelare är skadade. Ser vi på bänken mot Falkenberg så var det enbart junisar + comebackande JJ. Och här kanske lite truppbredd hade behövts. Som sagt enbart två vilodagar inför den här konstgräsmatchen. Lägg till att cupfinalen mot Malmö FF väntar kommande vecka. Nog vill Poya och klubben ge det ett ärligt försök att nå Europa via en cuptitel? Starten av Allsvenskan har inte varit bra och det är redan en bit upp till toppen. Mycket kvar att spela om, men det är inte mycket som pekar på att IFK ska ta en Europaplats via allsvenskan.

Tycker Häcken är något bättre och har en bredare trupp. Också bättre på konstgräs och längre vila är faktorer som talar till deras fördel. För deras del är det här ett derby och därmed en väldigt viktig match. Får fem matchfria dagar efter detta och kan därmed gå "all in" på den här. IFK har en viktig cupfinal att fokusera på. Därför känns det som att Häcken ska ha mycket bra chans att vinna här. Irandust tungan på vågen igen?

Speltips: Rak hemmaseger på Häcken. Odds 2.05 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip