Göteborgsderby på ett utsålt Bravida Arena mellan två lag som startat Allsvenskan på bästa möjliga sätt med 6 poäng. Självförtroendet är på topp hos båda lagen och underhållning lär det bjudas på.
__

BK Häcken kommer senast ifrån en bortaseger mot Degerfors IF. En match med mycket målchanser åt vardera håll. Trots avsaknaden av offensiv kvalitet i form av Jeremejeff och Leo Bengtsson så märktes inte detta alls. Bortalaget vann rättvist och hade kontroll på matchen. Detta trots att Degerfors missade två öppna lägen från mycket nära håll. BK Häckens framtid ser ljus ut och Samuel Gustafson var helt fenomenal återigen.

Lyxproblem inför derbyt då Alexander Jeremejeff och Leo Bengtsson tränat under veckan och är uttagningsbara. Svårt att peta Sadiq efter två mål senast men Högmo vill nog få in både Jeremejeff och Bengtsson direkt in i hetluften.

Elvan i förra matchen:
Peter Abrahamsson
Valgeir Fridriksson, Johan Hammar, Even Hovland, Kristoffer Lund Hansen
Samuel Gustafson, Gustav Berggren, Mikkel Rygaard Jensen
Ibrahim Sadiq, Lars Olden Larsen, Oscar Uddenäs
__

IFK Göteborg besegrade Helsingborgs IF på Olympia i senaste matchen. En jämn match från början till slut där Blåvitts spets avgjorde. Stod för en bra försvarsinsats över hela planen och släppte inte till speciellt mycket. Det behövdes bara ett mål från Marcus Berg för att ta med sig poängen. Och som kaptenen har levererat, han gör inte bara viktiga mål, han är viktig som uppspelspunkt, som assistspelare och i sin smartness. Inget försvar kan slappna av med Berg i närheten.

Inga skador eller sjukdomar att rapportera. Lite mer förväntat hur Blåvitt ska ställa upp i derbyt. De har fått bra kontinuitet och kunnat spela samma startelva i de inledande matcherna av Allsvenskan.

Elvan i förra matchen:
Warner Hahn
Alexander Jallow, Mattias Bjärsmyr, Carl Johansson, Oscar Wendt
Hosam Aiesh, Gustav Svensson, Simon Thern, Tobias Sana
Marcus Berg, Oscar Vilhelmsson
__

Ser framför mig en liknande matchbild som i Häckens hemmapremiär där man fortsätter med en hög försvarslinje och låter Hammar och Hovland stångas med Marcus Berg. Det kommer bjudas på ytor åt båda håll och det gäller för IFK Göteborgs försvar att hinna med speeden hos BK Häcken. Var själv på plats på premiären av Bravida och det går väldigt snabbt på det vattnade konstgräset. BK Häcken har släppt många öppna målchanser i båda matcherna och det kommer spetsen i Blåvitt att kunna ta tillvara på.

Spel: Båda lagen gör mål 1.75 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip