BK Häcken tar emot IFK Norrköping på måndagen.
Mitt speltips: BK Häcken vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort. Bethard .

Skiljer elva poäng mellan fyran Norrköping och åttan Häcken. Peking har dragit ifrån lite efter att ha tagit 16 av de senaste 18 möjliga poängen i en formtopp. I grunden tycker jag dock inte det skiljer så mycket mellan lagen egentligen. I fjol stod Häcken i 2.30-2.35 i motsvarande match och jag tycker inte lagen har ungefär samma styrkeförhållanden nu som då. Därför känns det givet att backa hemmalaget när oddsen är i stort sett jämna.

Häcken, av många utpekad som en guldkandidat inför säsongen, är en av säsongens besvikelser. Usel start med Alm, som lämnade i somras. Fick ett litet lyft under Högmo, men har väl inte riktigt levererat kontinuerligt. En del på grund av skador. Men kapaciteten finns ändå där då de har ett par riktigt bra spelare. Vill fortfarande ta de nödvändiga poängen för att reda ut den här säsongen och sen vill de såklart komma före Blåvitt. Så jag tror inte på ett utcheckat Häcken i den här matchen.

Norrköpings poänginsamlande strax före uppehållet imponerar såklart. Men tycker väl att de hade lite medstuds i ett par matcher (sen kvittering i Malmö, seger mot ÖSK trots svagt spel etc.). Var inte så att de blåste motståndarna av banan i varje match. Norling har ändå något okej på gång, men jag tycker laget är lite bakom lagen som är topp fyra just nu.

Jag tycker Häckenoddset är högt här med tanke på hemmaplansfördelen de ändå har. Peking ligger före och har gjort en bättre säsong men jag tycker som sagt kapaciteten de här lagen har är rätt jämn, skiljer inte mycket. Sett till expected points så "borde" Häcken ligga före Norrköping faktiskt.

Nej, jämna odds känns fel, jag håller Häcken som favorit här. Pengarna tillbaka på kryss känns som en bra livrem.

Speltips: Häcken vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort.


This is the stats tab
This is the post tip