Efter ett långt uppehåll och mängder av träningsmatcher är det nu dags för lite allvar igen. Svenska mästarna BK Häcken har gått lite under radarn när det gäller diverse uppsnack i TV och poddar. Det är inte mycket vi fått höra ifrån Hisingen angående silly season men något som är säkert är att Häcken blir att räkna med återigen. Skyttekungen Jeremejeff är givetvis ett stort tapp med sina 22 mål under föregående säsong men annars ser elvan mer eller mindre intakt ut. Det fantastiska mittfältet med Gustafson x2 + Rygaard finns kvar och ryktenas man Sadiq är än så länge kvar. Även defensiven är fortsatt solid.

Alltid svårt att dra några slutsatser från träningsmatcher i januari/februari men Häcken är enklare att analysera då de spelar på i princip samma sätt som tidigare. Såg genrepet mot AGF Århus i Marbella på en stormig plan där mittfältet fortsatte att styra och ställa. Samtidigt som pressen såg riktigt bra ut med en ettrig Turgott istället för Jeremejeff vilket gör att Häcken kan pressa ännu högre och mer intensivt. Turgott har visat sig från sin bästa sida och kommer att ta 9-rollen i laget, åtminstone tills någon större värvning sker. Turgott har iallafall levererat med mål i bägge matcherna och ser väldigt bra ut i spelet. Med ett sådant vasst mittfält så kommer det alltid att skapas mycket chanser framåt och det lär vi få se när ett J-Södra ska försöka stå emot i cupen.

_____________________

BK Häcken elva vs AGF Århus som slutade med 3-1 till Häckens favör. Mycket troligt att vi även får se denna elva mot J-Södra.
Olden Larsen - Turgott - Sadiq
Gustafson - Gustafson - Rygaard
Lund - Hovland - Hammar - Totland
Abrahamsson

Södras elva mot Örebro som slutade 1-1. Förväntar mig samma elva, möjligen att Pashang Abdullah får chansen från start.
Silverholt
Thorsson - Adrian - Book - Nikolic - Dzelili
Moenza - Berntsson - Eriksson - Manns
Nilsson
_____________________

Jönköpings Södra har mycket nytt både när det gäller spelare och ledare. Således råder stor osäkerhet kring årets Södra men bärande spelare som Nikolic, Book och Adrian kommer att fortsätta på mittfältet vilket är ett stort plus. Gillar även värvningar som Pashang Abdullah, Taylor Silverholt och Alexander Berntsson som alla tre är spännande och har viss rutin som kommer kunna bidra.
Svårt säga så mycket om tränaren, Andrés García, men det man kan se är att det redan har varit mycket spansk prägel med mer passningsorienterad fotboll och en betydligt högre press. Mot Helsingborg så satt den höga pressen och Helsingborg syntes ha svårt att komma ur det. Även mot Örebro såg det stundtals bra ut även om laget såklart inte alltid är synkat. Överlag har iallafall resultaten varit bra på försäsongen men där man inte ställts på prov riktigt.

Provet får istället bli BK Häcken som är betydligt längre fram. Förväntar mig inte att Södra vågar pressa lika mycket här för då kan det verkligen bli åka av. På Bravida Arena är det inte många som kan stå emot BK Häcken och med en sådan kontinuitet så kan de fortsätta på den inslagna vägen och då kommer ett Södra som inte kommit så långt i sin försäsong att få det oerhört tufft. Tror Häcken spelar av denna matchen och vinner komfortabelt.

Spel: BK Häcken att vinna med minst två mål (-1.5) till 1.80 hos Unibet spelas med 2/5 units.
This is the stats tab
This is the post tip