Speltips: 1X (+0.5) till 1.92 hos Unibet

__________________

Malmö FF fortsätter att tuffa på i Allsvenskan på ett sådant vinnande sätt som bara MFF kan göra. Spelar inte alltid övertygande, har sett ut att gå mot poängtapp ett par gånger men likväl står man som segrare oavsett om det är övertid eller sent i matchen. Det är en otrolig styrka som laget har att alltid kunna forcera med sådan kraft, de sista 10 minuterna känns säkerligen som en halvtimme för lagen de möter. För BK Häcken har de också trummat igång och hänger med i toppen däremot blev det en rejäl missräkning senast då Halmstad vann med hela 3-0 trots mycket skapade målchanser.


Häcken
Senaste match: Halmstad - Häcken 3-0
xG: 0.67 - 3.62
Skott/skott på mål: 5/3 - 29/7
Possession(%): 30 - 70
Hörnor: 2 - 11
Ännu ett häpnadsväckande resultat i omgången av Allsvenskan där Häcken dominerade mot Halmstad men där bollen verkligen inte ville in i mål. Tycker att de gör en väldigt bra match men däremot håller det inte att forcera med så många spelare och lämna ett sviktande försvarsspel helt ensamma. Då är det inte heller konstigt att det blir mycket mål bakåt och det är inte varje gång som som Häcken lyckas göra tre mål även om de ändå relativt ofta skapar chanser till att göra det.

Malmö FF
Senaste match: Malmö FF - GAIS 1 - 0
xG: 2.24 - 0.37
Skott/skott på mål: 19/7 - 5/1
Possession(%): 67 - 33
Hörnor: 10 - 3
Det satt långt inne även denna gång för Malmö FF när man mötte sin andra nykomling på hemmaplan. Trots mycket skapande av målchanser så hade Gais målvakt stängt igen. Däremot skulle ännu en gång bli Pontus Jansson som avgör med sitt fina huvudspel. Inför var det också ett par förändringar där Ricardo Friedrich fick chansen i mål och även Hugo Bolin fick sin första start. Finns inte så mycket mer att säga om matchen utan det var rätt så väntad matchbild men där det satt långt inne för segermålet men där GAIS även skapade lite nerv på slutet. Det visar dock lite styrka att oddset var nere på 1.18 på MFF-seger trots 0-0 i halvtid.

Läget hos BK Häcken?
Rygaard började på bänken senast men kom in i halvtid. Har samma trupp tillgänglig till matchen vilket är starkt.

Läget hos Malmö FF?
Stryger Larsen är avstängd. Utöver det är läget detsamma kring spelare som Vecchia, Berg och andra långtidsskador.

Värde på Häcken som vet hur de kan såra Malmö FF

En sådan där svår match på förhand där Malmö FF haft väldiga problem med starka kontringslag som till exempel Elsborg och enda förlusten kommit mot dom. Nu är det ytterligare ett sådant lag där vi också sett på senare år hur Häcken har kunnat skaka om Malmö FF. Däremot är det ett mycket svagare Häcken i försvarsspelet i år och man är inte lika samspelta heller i offensiven där det varit mycket förändringar. Oavsett hur starka Malmö ser ut i år så kommer alltid finnas plumpar under säsongen. Nu har man skapat sig en väldigt bra sits i tabellen och man kommer givetvis fortsätta ta tillräckligt med poäng för att kunna ta SM-guld. Däremot ser Häcken sin chans här och kan absolut mäta sig spelare för spelare i en elva när det gäller spetskvalitet och höjd. Däremot har Malmös spelare mycket mer jämna prestationer och en helt annan typ av bredd vilket gör att det kan rotera men ändå bibehålla kvalitet. Tycker oddset seglat upp till intressanta höjder på hemmalaget och Häcken ska absolut kunna ta en poäng på Bravida Arena där man vanligtvis är starka och på sitt snabba konstgräs. Nu har man nog mer respekt för MFF:s offensiv än vad man har med Halmstad och då förhoppningsvis stannar man med fler spelare i defensiven och har mer fokus. Tycker det är en fin position på 1X i matchen.

Speltips: 1X (+0.5) till 1.92 hos Unibet
This is the stats tab
This is the post tip