Norrköping reser till Göteborg för bortamatch mot Häcken på torsdagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. 1.80 hos Casumo , Unibet & LeoVegas .

Tungt defensivt avbräck för Häcken här då Abrahamsson skadade knät senast. Betyder att oprövade reservkeepern Rasheed får kliva in i buren. I stället för att ha en av seriens bästa målvakter blir det en oprövad reservkeeper. Abrahamsson är väldigt inspelad med Häckens normat starka backlinje, så det här är ett klart minus.

På pluskontot kan vi konstatera att Friberg är med i truppen. Tycker han är väldigt viktig för Häcken med sitt smarta passningsspel. Tycker många av Häckens bästa insatser kommer när Friberg är med och styr. Har även fått tillbaka strikern Söderlund igen. Norrmannen gick skadad ett par omgångar, men är nu fit. Han behöver starta för att Häckens offensiv ska kännas riktigt vass.

Häcken är också ett helt annat lag hemma jämfört med borta. På Bravida har laget 4-2-0 och 15-1 i målskillnad. Ser betydligt vassare ut offensivt hemma där man redan hunnit med att ta poäng av Malmö, köra över Hammarby, krossa AIK och slakta Elfsborg. Behöver vinna här för att haka med i klungan av lag strax bakom toppen. Har en extra dags vila jämfört med Norrköping och jag tror definitivt man kommer gå rejält för segern här.

Peking har sett mer sårbara ut defensivt senaste tiden. Släppte in sju mål mot Sirius och Falkenberg och senast mot Mjällby blev det inte heller en nolla. Här är också Krogh Gerson avstängd, vilket innebär att Peking måste möblera om i backlinjen. Knappast positivt.

Offensivt har Norrköping kanske inte sett lika fina ut senaste veckorna jämfört med tidigare under säsongen. Matchar Nyman, Haksabanovic och Thern hårt och är beroende av att de levererar. Har ändå gjort mål i varje match hittills och jag tycker trots allt de har tillräckligt med individuell skicklighet för att hålla i det snittet. Positivt att Hallenius fick debutera senast. Han blir ett tillskott och lär bli vassare ju mer tiden går.

Abrahamssons frånvaro mot Pekings offensiv. Häckens hemmafacit mot ett backlinje-möblerande Peking. Här tror jag på väldigt bra chanser för att bägge lagen nätar. Och jag tror inte vi landar på 1-1 heller, det är nog inget av lagen särskilt bekvämt med. Därför känns överspelet riktigt fint.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen.
1.80 hos Casumo , Unibet & LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip