Sirius åker till Göteborg för bortamatch mot BK Häcken.
Mitt speltips: SIrius att få över 3,5 hörnor i matchen.

Brukar sällan reka hörnspel generellt sett, men har gjort det en del på senare tid då jag tycker det funnits ett par fina odds. Det här spelet gillar jag.
- Häcken har dubblerat med Europaspel senaste veckorna, vilket nog slitit en del på truppen. Föll tungt mot Alkmaar så sent som i torsdags med 3-0.
- En del nyckelspelare (Abrahamsson, Lindgren, Friberg och Paulinho) är lite till åren komna - för dem är dubbleringen tuff.
- Vissa nyckelspelare har dragits med skadeproblem (Lindgren) och sjukdomsproblem (Paulinho).
- Då klubben gjort sig av med/sålt Mervan Celik och Nasiru Muhammed är bredden i laget inte längre särskilt stor. Bänken just nu innehåller en del oprövade namn.

Det ger Alm två alternativ:
a) Fortsätt nöta en förmodat sliten förstaelva.
b) Rotera in de mer oprövade spelarna.

Oavsett vad han väljer tror jag vi får en matchbild med ett Sirius som får mer att säga till om än om det varit en ""vanlig" match med ett fullt påkopplat Häcken som fått förbereda sig en vecka.

Varje match lever sitt eget liv och det är många händelser som kan påverka om lag får/släpper till många hörnor i en enskild match. Och hörnstatistiken nedan är från lag av olika kvalitét och spelsätt. Men såhär har det sett ut i de senaste matcherna vad gäller skapade hörnor för Sirius:

3 hemma mot AIK.
2 borta mot MFF.
6 borta mot Helsingborg.
5 hemma mot Östersund.
7 borta mot Norrköping.
5 hemma mot Djurgården.

Har alltså klarat linan i fyra av senaste sex.

Häckens antal hörnor EMOT sig i senaste allsvenska matcherna ser ut såhär:
5 mot Djurgården.
2 mot Sundsvall.
3 mot Örebro.
9 mot IFK Norrköping.
7 mot Hammarby.

Har släpp till över 3,5 hörnor i tre av senaste fem.

Sirius är ett rätt skickligt offensivt lag med flera spelare som gillar att utmana. Söker ofta huvudstarke Haglund via inläggsspel, en taktik som ofta leder till en del kantspel och hörnor. Är halvindragna i bottenstriden, men har många lag bakom sig, så det är ingen panik alls. Tror med andra ord inte att laget åker till Göteborg med ambitonen att bara hålla 0-0 och inte anfalla. Med tanke på Häckens ingångsvärde (Europaspelet) och att det ser hyggligt ut rent statistikhistoriskt tycker jag det här känns som ett fint spel till okej odds.

This is the stats tab
This is the post tip