Spelar ÖSK -1,5 i Svenska Cupen-matchen mot Norrtjälje (div 2-lag).

Visst, ÖSK är inte bra just nu. Den senaste tiden har jag reket emot dem en hel del. Även om jag trodde de skulle ta poäng mot GIF Sundsvall i helgen. Det lyckades laget inte med - trots att Giffers drog på sig ett rött kort i andra halvlek kunde norrlänningarna göra 1-0. Ridå i en väldigt viktig match.

Det innebär att ÖSK inte vunnit en match på 3 månader. Smaka på det. Närkingarna som pekades ut som ett lag för plats 6-8 i den allsvenska tabellen har tagit 13 poäng på 20 matcher och är riktigt illa ute. Just att man inte vunnit på så lång tid är förmodligen en mental spärr just nu. Att få vinna en match, även om det må vara Svenska Cupen mot ett div 2-lag, hade nog betytt mycket.

ÖSK tar Cupen seriöst och har pratat om vikten att få de där tävlingsmatcherna före seriespelet drar igång nästa säsong. I våras krånglade de sig hela vägen till final. Nu har Axén visserligen bestämt sig för att vila Robert-Åhman Persson och Erik Moberg. En def mitt och en mittback, två ledargestalter. Men det SKA inte spela så stor roll när det är ett div 2-lag man möter. Truppen i övrigt är bästa möjliga:

Oscar Jansson
Jacob Rinne
Daniel Björnquist
Patrik Haginge
Eidur Sigurbjörnsson
Christoffer Wiktorsson
Carl Ekstrand Hamrén
Logi Valgardsson
Sebastian Ring
Martin Broberg
Daniel Gustavsson
Marcus Pode
Daniel Nordmark
Nordin Gerzic
Astrit Ajdarevic
Kalle Holmberg
Pär Ericsson
Jonathan Lundberg

Norrtälje spelar alltså i division 2. Där ligger man i nedre mitten och harvar, efter en svag start på höstsäsongen. Saxat från lokalblaskan efter senaste matchen, som för övrigt var i söndags, vilket innebär en dags mindre vila för Norrtäljes del:

"BKV har nu tagit två poäng på de fyra matcherna under höstsäsongen, att jämföra med 21 på 13 matcher under våren. Poängsnittet har sjunkit från drygt 1,6 per match till 0,5.
- Vi blandar och ger just nu. Mot Västerås (1-1) och Sandviken (0-0) efter uppehållet gör vi fantastiska lagprestationer medan mot Gamla Upsala var det inget bra alls. Nu mot Arameisk-Syrianska var det återigen dåligt, vi var helt under isen, säger Hautalahti.

Enligt honom höll målvakten Anton Hermansson och stolparna nere siffrorna.
- Vi var totalt överkörda, inget snack om saken. En kollektiv härdsmälta."

ÖSK:s säsong är en kraftig besvikelse, det vet alla. Men någonstans i den där truppen så finns det bra fotbollsspelare. Det skiljer 39 tabellpositioner mellan de här lagen och det ska märkas. Proffs mot spelare som jobbar heltid vid sidan av. Årets match för Norrtälje såklart och de kommer säkert sälja sig dyrt. Men kvalitetsskillnaden måste visa sig över 90 minuter här.

Axén känner nog själv att ett dåligt resultat här gör att hans ställning i klubben försvagas ytterligare. Så han har inte råd att inte leverera här. Om ÖSK väl får in ledningsmålet tror jag vissa mentala spärrar kan släppa och de hittar lite glädje i fotbollen. Tror de kommer pumpa på i hela matchen för att försöka få in lite bollar, vilket kan göra gott för självförtroendet. De har även ett par nya spelare som förmodligen gärna spräcker ÖSK-målnollan.

Även om ÖSK sett bedrövliga ut stundtals så möter de alltså ett division 2-lag. Jag tycker oddsen är lite väl höga mot bakgrund av att det är just ett lag från landets fjärde högsta serie. När det laget dessutom inte verkar vara i någon vidare form själva...

Ja, det vore helt enkelt ritkigt uselt av ÖSK att inte vinna detta klart.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip