Höstmötet lagen emellan i september var ett regelrätt rallarslagsmål till fotbollsmatch som slutade med hela sju mål och en 4-3-seger för Ipswich hemma på Portman Road. Får vi samma underhållning här?

Blackburn Rovers:

Ligger fortfarande lite pyrt till och återfinns på 17:e plats i Championship-tabellen, där det är tajt i botten med bara tre poäng ned till nedflyttningsstrecket. John Eustace har fortfarande inte inkasserat någon seger på nio försök sedan han ersatte Jon Dahl Tomasson på Blackburn Rovers tränarbänk. Blackburn har dock visat sig svåra att besegra under Eustace ledning – där hela sju av de nio matcherna slutat oavgjort.

Senast höll Rovers Middlesbrough stången, 0-0, och Eustace har pratat om att landslagsuppehållet kommit läge för att få mer
tid på träningsplanen tillsammans. Mot Tractor Boys får Eustace dock klara sig utan Arnor Sigurdsson, som ådrog sig en vristskada i Islands EM-playoff mot Israel. Hayden Carter och Joe Rankin-Costello har dock återvänt till träningsplanen och ser ut att vara spelredo på långfredagen, precis som Kyle McFadzean som är tillbaka efter avstängning. John Buckley är ett lite osäkert kort, men ser ut att kunna komma till spel.

Ipswich Town:

Fortsätter att gå starkt och imponera under Kieran McKennas ledning och är i allra högsta grad med och gör upp om uppflyttning till Premier League. Ipswich stod för ett riktigt styrkebesked innan landslagsuppehållet i sättet man studsade tillbaka efter missräkningen i Wales, där The Tractor Boys föll med 2-1 borta mot Cardiff City, genom att fullständigt mangla Sheffield Wednesday senast. Ipswich vann med hela 6-0 – efter dubbelsalvor från Omari Hutchinson och Ali Al-Hamadi – och McKenna hoppas säkerligen att kunna ta upp tråden lagom till återstarten nu.

Ipswich är trea, en poäng bakom Leeds och Leicester och formen är god med sju segrar på de åtta senaste. Det blev förlust senast på bortaplan, men Ipswich trivs på resande fot och är tvåa i Championships bortatabell med resultatraden 10-5-4 och 27-20 i målskillnad. Wes Burns gick sönder mot Sheffield United, i övrigt har McKenna inga nya skadebekymmer.

Fortsätter Ipswichs svit?

Lite lurigt möte, tycker jag, mellan två lag som åtnjuter vitt skilda säsonger. Ipswich går som tåget och stormar mot minst Premier League-playoff. Blackburn har det tyngre, även om det inte blivit särskilt många förluster under ett relativt snällt spelschema, motståndsmässigt, och är i desperat behov av poäng. Ipswich har sju segrar på de åtta senaste och gjorde slarvsylta med Blackburns bottenkonkurrent Sheffield Wednesday senast. Jag tror inte nödvändigtvis det blir en enkel resa mot ett Rovers i poängbehov, men Ipswich är svåra att handskas med för tillfället. Raka tvåan finns till 1,96 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip