Blackburn tar emot Middlesbrough hemma på Ewood Park under måndagen och här väljer jag att testa krysset till finfina 3.30 gånger pengen hos Nordicbet / Betsson .

Hemmalaget är just nu tabelltrea och har levererat 49 poäng på 27 matcher vilket innebär att de i allra högsta grad är med i racet om en Premier League-plats. Tvåan Bournemouth har även dem 49 poäng på 27 matcher och i topp finner vi suveräna Fulham som toppar The Championship på 57 poäng. Blackburn kommer närmast från en 2-0-förlust och detta på bortagräs mot Hull i deras senaste framträdande och nu gästas de av ett bortalag som verkligen har fått upp både fart och form.

Middlesbrough kommer till spel här med fem raka vinster i bagaget. Ser vi till gästernas åtta senaste så har de sju vinster och ett kryss, så formen i Middlesbrough är minst sagt bra. Gästerna är just nu tabellsjua, vilket innebär att de är precis utanför playoff-racet. 42 poäng är vad bortalaget har skrapat ihop på 26 matcher och så som tabellen ser ut i detta nu har de bara två poäng upp till sexan Huddersfield, men då med två matcher färre spelade.

När lagen möttes i augusti i fjol agerade Middlesbrough hemmalag och då fick vi se en 1-1-match mellan två jämnstarka lag. Totalt har tre av de fem senaste lagen emellan slutat med ett oavgjort resultat och då det är blytunga poäng för spel för både hemmalag och bortalag även denna gång är min idé att det kan leta sig in ett nytt kryss.

SPELTIPS
X på Ewood Park till oddset 3.30 hos Betsson / Nordicbet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip