Blackpool, som spelar till vardags i engelska League One, har tagit mer än ett rejält grepp om kvalet till Championship. I den första av två semifinaler vann Blackpool med stora siffror, 3 - 0 borta mot Oxford United. Blackpool kan spelar på resultat i returen hemma på Bloomfield Road Stadium medan gästerna måste gå för en nästan omöjlig vändning. Det kommer att bli en mer öppen match. Då båda lagen är urstarka i sina offensiv finns det också en enorm sannolikhet i att vi får se de båda lagen näta.

Inför playoffen hade Blackpool radat upp fyra raka segrar. De fortsatte på samma spår när Ollie Turton gav laget ledningen efter 23 minuter. Strax därefter utökade Ellis Simms ledningen och gjorde ytterligare ett mål med kvarten kvar av matchen. Ellis Simms är utlånad från Everton och har nätat 10 gånger på 23 matcher, så det finns gott om kvalité i Blackpools sylvassa offensiv.

Oxford hade också radat upp segrar, tre stycken till antal, innan playoffen. Mest anmärkningsvärt är att Oxford hade nätat 10 gånger under tiden. Tränaren Karl Robinson påpekade att hans Oxford hade skapat lika många chanser och avfyrat lika många skott mot mål som Blackpool - så resultatsiffrorna är vilseledande. Han menade också på att Oxford nu är "orädda" inför returen.

Huruvida Oxford lyckas göra en comeback i mötet, som Karl Robinson påpekar att de är inställda på att göra, återstår att se. Att gå mållösa av planen igen tvivlar jag starkt på att Oxford gör, med tanke på antalet chanser som de skapade i det första mötet. Vidare tvivlar jag på att Oxford denna gång ska klara av att hålla nollan, då Blackpool har hittat målformen. Dessutom vet Blackpool hur de ska bryta ner Oxford, efter att ha gjort det nyligen. Så chansen är stor att båda lagen hittar nätmaskorna.

Speltips Blackpool - Oxford United:
Båda lag gör mål. Odds 1.90 hos Nordicbet & Betsafe .

bet365 & Unibet streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Blackpool:
Chris Maxwell, Oliver Turton, Daniel Ballard, Jordan Thorniley, James Husband, Elliot Embleton, Kevin Stewart, Kenny Dougall, Jerry Yates, Ellis Simms & Keshi Anderson.

Preliminär startelva - Oxford United:
Jack Stevens, Jamie Hanson, Elliot Moore, Robert Atkinson, Josh Ruffels, James Henry, Cameron Brannagan, Mark Sykes, Elliot Lee, Matt Taylor & Olamide Shodipo.
---

This is the stats tab
This is the post tip