Bochum:

Har bjudit på två riktigt galna matcher de senaste veckorna – som på något sätt slutat med sex pinnar in på Bochum-kontot. Först tog Bochum en 3-0-ledning hemma mot Hoffenheim, bara för att nästan slarva bort den. Matchen slutade 3-2 i Bochums favör. Förra helgen blev det än mer målglatt och svängigt i bottenmötet mot vilt fäktande Union Berlin, där Bochum till slut säkrade segern i en sjumålshistoria som slutade 4-3.

Kan vi tro på mål här igen? Det känns inte osannolikt, med tanke på att målglada Bayer Leverkusen står för motståndet. De två segrarna har fört upp Bochum på en 14:e plats i Bundesligatabellen och med fyra poäng ned till Mainz på negativ kvalplats, och två omgångar kvar att spela ser det ändå hoppfullt ut för Bochum, som har Werder Bremen kvar att möta i slutomgången.

Heiko Butschers lag har skador på Esser, Kwarteng, Thiede och Tolba inför välkomnandet av seriesegrarna Leverkusen.

Bayer Leverkusen:

Superlativen för Xabi Alonsos Bayer Leverkusen är slut sedan länge. Efter 2-2 i Europa League-semifinalreturen mot Roma i torsdags, där man bjöd på ytterligare en sen comeback med två sena mål, sträcker sig Die Werkselfs obesegrade svit nu till 49 matcher och den perfekta säsongen är tveklöst inom räckhåll. Två Bundesligamatcher och två finaler, en i Europa League och en i DFB-Pokal återstår under några veckor som kan göra Bayer Leverkusen anno 2023/24 historiska.

Det tycks inte spela någon roll vilket lag Alonso ställer på benen. Basken har roterat ganska friskt under hela säsongen och använt sin trupp på ett väldigt vettigt sätt där många spelare känt sig delaktiga, fått många minuter i benen och bidragit till lagets framgångar även om de nödvändigtvis inte räknas till Alonsos elva starkaste kort. I senaste Bundesligamatchen roterade Alonso också – då slutade det med en 5-1-seger borta mot Eintracht Frankfurt. Segersiffrorna blir nödvändigtvis inte lika stora här, men Leverkusen tar uppenbarligen sin förlustfria svit på allvar och vill ta den i mål. Så vi lär se ett motiverat Leverkusen även här. Alonso dras inte med några skador eller avstängningar inför trippen till Bochum och kan passa på att laborera med truppen.

Leverkusen siktar på en obesegrad säsong

Bochum kan inte andas ut riktigt än, även om de två senaste segrarna ger laget goda möjligheter att säkra Bundesligakontraktet och jag har svårt att se både Mainz och Union Berlin passera Butschers lag under de två avslutande omgångarna. Leverkusen har spelat betydligt mer fotboll och har ”ingenting” att spela för. Bortsett från att bibehålla den förlustfria sviten förstås, och det tycks av allt att döma vara alldeles tillräcklig motivation för Die Werkself. Även om Alonso roterar här och var råder det inga som helst tvivel om att ett Leverkusen som inte bara ställer ut skorna har kvalitet nog att vinna den här matchen utan att förta sig. Att det råder klasskillnad lagen emellan såg vi även i mötet på BayArena där Leverkusen vann med 4-0. Raka tvåan finns till 1,73 hos Betinia . Leverkusen & Över 2.5 finns till 2,22.
This is the stats tab
This is the post tip