För andra säsongen i rad är VfL Bochum på jakt efter att nå en kvartsfinal i tyska DFB-Pokal. Dock kommer det att bli allt annat än enkelt då stormakten Borussia Dortmund kommer på besök, på Vonovia Ruhrstadion. Förutom att Dortmund är i toppslag har de goda meriter i den tyska cupen - där de har tagit sig hela vägen till final sex gånger på de elva senaste säsonger.

Även denna säsong har Bochum fullt upp med att hålla sig kvar i Bundesliga. Förra säsongen klarade de sig bra som nykomling. Denna säsong hade de plockat bara en poäng från sina åtta inledande omgångar. Ett tränarbyte blev avgörande, då Thomas Letsch har skapat stora förbättringar. Hemmaspelet har varit briljant, med fem raka segrar. Dock väntar en helt annan typ av motståndare i cupen.

VM-uppehållet kom helt lägligt för Dortmund - som därefter har visat varför de är ett av Tysklands bästa fotbollslag. Med fyra raka segrar i Bundesliga är de fortsatt med och slåss om ligaguldet. Det är bara tre poäng upp till mästarna Bayern München i toppen av tabellen. Bakom sig har Dortmund en storseger över toppklubben Freiburg med hela 5 - 1. Att fem olika målskyttar hamnade i målprotokollet visar vilket bredd som finns i anfallsspelet.

Med Sebastien Haller tillbaka i målform och Giovanni Reyna i fin form, efter att ha nätat sitt tredje mål på fyra matcher, känns Dortmund stekheta. Även om Bochum har ett imponerande hemmafacit väger de alldeles för lätt i dessa sammanhang. Därmed blir det ett spel på att Dortmund tar sig vidare från åttondelsfinalen genom att besegra Bochum efter fulltid.

Speltips Bochum - Dortmund:
2. Odds 1.72 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Preliminär startelva - Bochum:
Manuel Riemann, Saidy Janko, Ivan Ordets, Erhan Masovic, Danilo Soares, Anthony Losilla, Pierre Kunde, Takuma Asano, Kevin Stoeger, Gerrit Holtmann & Philipp Hofmann.

Preliminär startelva - Dortmund:
Gregor Kobel, Marius Wolf, Niklas Süle, Mats Hummels, Raphael Guerreiro, Mahmoud Dahoud, Salih Özcan, Karim Adeyemi, Giovanni Reyna, Donyell Malen & Youssoufa Moukoko.
---

This is the stats tab
This is the post tip