Nu åker vi igen efter alldeles för lång tid av avbrott för den "riktiga" fotbollen. Först ut i min comeback blir Bochum vs Heidenheim i Bundesliga 2. Obs! Tidig avspark på lördagen.

Senaste möten
Heidenheim - Bochum 2-3

Förra säsongen
Bochum - Heidenheim 1-0
Heidenheim - Bochum 3-2

BUNDESLIGA 2
4. Heidenheim 25 11 8 6 34:26 41
12. Bochum 25 6 10 9 40:45 28

Bochum hemma
13 3 7 3 28:27 16

Formen
V, F, V, O, O

Senaste match
Darmstadt - Bochum 0-0

Heidenheim borta
12 4 4 4 12:15 16

Formen
V, O, V, F, V

Senaste match
Heidenheim - Karlsruher 3-1

"Det kommer vara lite som när du var ung"

Så säger Heidenheimtränaren Frank Schmidt inför matchen.
Det rör sig om två klubbar med allt att spela för när Bundesliga 2 gör comeback efter att coronavirusets utbrott stängt ned ligan sedan i början på mars.
7 mars var senast båda dessa lag spelade en match. Då spelade Bochum 0-0 borta mot Darmstadt medan Heidenheim slog Karlsruher med 3-1.

Nu är det ett GÄNG nya faktorer som spelar in här. Klubbar som normalt är starka hemma borde rimligtvis inte ha någon större fördel av det när matcherna spelas utan publik.
Hur blir det med motivationen på de lag som inte har något värst att spela för i mitten av tabellen, kan man ju undra.

I den här matchen är dock tabellen motiverande nog för båda lagen. Bochum håller sig precis flytande ovan nedflyttningsstrecket medan Heidenheim skuggar topplagen om en plats till Bundesliga.
Räkna med en hård batalj här på så sätt.

Lagen har varit i en form av karantän/träningsläger sedan det blev tillåtet att träna i full grupp igen. Till matchen reser exempelvis Heidenheim i minbussar med fyra spelare vardera för att minimera risken för infektion.

Heidenheim måste klara sig utan skadade duon Maximilien Thiel, Denis Thomalla samt avstängde mittbacken Oliver Hüsing.

Bochum inledde ligan uselt och tog bara fem poäng på åtta första. Man hade även en tuff period kring årsskiftet men efter att Thomas Reis tog över som coach har det blivit bättre. Åtta pinnar på fem senaste och just nu alltså ovanför strecket. Bochum har ett av ligans bättre anfallsspel när det kommer till gjorda mål, men man har kämpat med försvaret. Gästerna å sin sida fått mycket beröm för sitt försvarsspel medan anfallsspelet lämnar en del att önska.
Heidenheim har bara vunnit en av fem senaste matcherna borta mot Bochum.

Jag är inne på att vi får se två lag som prioriterar att sätta sin defensiv. Det är också stor risk att spelarnas fysiska nivå inte är på topp då ingen spelat riktiga matcher på väldigt länge. Vi kan därför så se en kvalitetsbrist sent i matchen på vissa spelare. Viktiga poäng på spel och jag tror att båda här skulle ta ett kryss på förhand givet förutsättningarna.

Preliminära elvor (Sportsgambler.com)

Bochum (4-5-1): Riemann - Gamboa, Lampropulos, Leitsch, Soares - Osei-Tutu, Losilla, Janelt, Tesche, Blum - Ganvoula

Heidenheim (4-5-1) Müller - Busch, Mainka, Beermann, Theuerkauff - Schnatterer, Griesbeck, Dorsch, Kerschbaumer, Leipert - Kleindienst

Speltips Bochum vs Heidenheim:
Jag spelar under 2,5 mål till 2.00 hos bet365 (2/5 units).

bet365 livestreamar matchen.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip