Bochum:

Börjar ligga riktigt illa till i Bundesligas bottenskikt och är nu nere på negativ kvalplats. Segrarna har lyst med sin frånvaro på sistone och Bochum har inte vunnit sedan chocksegern hemma mot Bayern München, 3-2, för över två månader sedan. Därefter har Bochum spelat åtta raka utan seger, där det blivit förluster mot Mönchengladbach, RB Leipzig, Freiburg, Mainz, Köln och Wolfsburg. Bochum måste bryta den trenden illa kvickt om man ska lyckas kravla sig upp på säker mark.


Spela på matchen med 1500 kr gratisspel hos Betinia → 

Senast gjorde Bochum ingen dålig match mot nedflyttningskonkurrenten Wolfsburg, det var en jämn match där Jonas Winds första Bundesligamål sedan november fällde avgörandet

Till den här matchen får Heiko Butscher klara sig utan avstängda duon Christopher Antwi-Adjei och Patrick Osterhage, två startspelare där den sistnämnde är ett avbräck. Därtill saknas Michael Esser, Moritz-Broni Kwarteng, Niclas Thiede och Mohammed Tolba, samtidigt som det finns frågetecken för Takuma Asano.

Hoffenheim:

Hoffenheim ligger tryggt positionerade på en niondeplats i Bundesligatabellen, men bara sex poäng skiljer upp till Eintracht Frankfurt på sjätteplatsen så Pellegrino Matarazzos gäng lär försöka klättra ytterligare någon placering under de återstående omgångarna och greppa chansen att ta sig ut i Europa.

Die Blauen är ett skapligt bortalag och ligger sexa i Bundesligas bortatabell, men har inte vunnit på resande fot sedan Borussia Dortmund bortabesegrades på Westfalenstadion i slutet av februari – därefter har tre förluster följt. Hoffenheim lär vara sugna på att bryta den negativa trenden här mot ett formsvagt Bochum.

Matarazzos frånvarolista är kortare än motståndartränare Butschers. Mergim Berisha, Marco John och Stanley Nsoki.

Rejäl press på Bochum

Formsvaga Bochum är under rejäl press i Bundesligas nedflyttningsstrid, samtidigt som Hoffenheim kan spela lite mer avslappnat och snarare blicka uppåt för att blanda sig i kampen om spel i Europa till kommande säsong. Hoffenheim, som jag tycker är ett i grunden betydligt starkare lag än Bochum, vann höstmötet på hemmaplan med 3-1 och är ett fullt dugligt lag även på bortaplan – även om formen på sistone vacklat en smula. Hoffenheim +0.5 finns till 1,72 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip