Gick ju riktigt bra i comeback-inlägget med 2/2 speltips in. Två hårda dessutom, gott så :)

Ikväll är det matchen mellan Bolivia och mitt kära Chile som vi ska titta närmare på.
Bolivia underdog på hemmaplan mot Chile? WHAT!?

Höghöjdsfaktorn är en term som går varmt i mina inlägg, varför också Bolivia ofta är favoriter hemma mot dem flesta Sydamerikanska lagen utom Argentina och Brasilien. Ikväll är det dock en icke-faktor då matchen spelas på Estadio Ramón Aguilera Costas som ligger i Santa Cruz vilket i sin tur innebär på en rätt så normal höjd.

Bland dem bolivianska lagen som spelar på Estadio Ramon Aguileras Costas hittar vi Oriente Petrolero och Blooming.
Dessa lag är också dem bolivianska lagen som gör allra sämst ifrån sig i Copa Sudamericana och bägge lagen har dessutom förlorat 3 av 3 hemmamatcher.

Det Bolivianska landslaget kommer till matchen från en 0-1 förlust mot Ecuador.
Inte på något sätt ett uselt resultat, snarare tvärtom sett till hur det brukar gå, men likväl en icke-imponerande insats.

Chile post golden-generation

Det chilenska landslaget charmade många tittare under Bielsa och senare Sampaoli. Det gjorde man genom att spela rena torpedfotbollen i högsta möjliga tempo. Framgångarna (dubbla Copa America) bör med all rätt tillskrivas dessa två tränare + den gyllene generationen som började sin resa tillsammans i U20-VM.

Åren har dessvärre gått och nyckelspelarna har blivit till åren. Vidal, Bravo, Isla, Medel och gänger har alla passerat sitt bäst före datum, vissa av dem har också tappat sin plats i landslaget. En som däremot ser bättre ut än på många är Alexis Sanchez. Alexis är i princip ALLTID bra i landslaget och han har ett starkt år i Marseille bakom sig.

Den chilenska landslaget kommer till matchen med tre segrar i ryggen. Motståndet har, bortsett från Paraguay, inte varit av speciellt bra klass. Men detta är trots allt ett par fall framåt för La Roja som innan dess haft det oerhört trögt med målskyttet.

Tränaren har roterat rätt friskt i dem två senaste matcherna och har gett Alexis, Ben Brereton, VIdal och de mer kändare spelare mer och mer speltid. Allt med målet att "toppa" i matchen mot grannen Bolivia.

jag tycker att Chile ser avsevärt mycket bättre ut än pre-VM och då ska ett Bolivia, trots hemmaplan, helt ärligt inte räcka till.

Chile vinst spelas till 1.88 hos Nordicbet.

Vamos Chilenos!
This is the stats tab
This is the post tip